MILANU Arsoviću (39), bivšem predsedniku opštine i visokom funkcioneru DS, i Aleksandru Mitroviću (41), vlasniku firme „Proeuro biznis“, Vanpretresno veće Višeg suda u Prokuplju odredilo je pritvor do 30 dana. Prema navodima policije, Arsović se tereti za zloupotrebu službenog položaja, odnosno da je za vreme dok je bio predsednik opštine opremanje tri dečija igrališta plastičnim turskim bilijarom platio čak 90.000 evra, čime je oštetio lokalni budžet. Mitrović se iza rešetaka našao kao vlasnik firme preko koje je kupljena oprema za igrališta.

Arsović i Mitrović privedeni su u ponedeljak po podne istražnom sudiji Višeg suda, ali u tužilaštvu u utorak nisu želeli da komentarišu ovaj slučaj.

Međutim, krivičnu prijavu protiv Arsovića podnela je nedavno NVO „Toplički centar za demokratiju i ljudska prava“, u kojoj se navodi da je Arsović kao predsednik opštine, umesto jednim, opremanje i nabavku opreme za dečija igrališta sproveo preko tri tendera. U sva tri slučaja ponudu su dostavljale iste firme, pri čemu su dve imale znatno skuplje ponude od treće firme - „Proeuro biznis“, koja je takođe ponudila maksimalnu i neuporedivo veću cenu od realne.

ODLUČILA KOMISIJA NEKADAŠNjI predsednik opštine Prokuplje Milan Arsović je po podnošenju prijave negirao krivicu, tvrdeći da iza odluke o izboru firme koja će voditi poslove oko uređenja igrališta stoje komisija, Opštinsko veće i sama opština. Inače, Milan Arsović je bio predsednik opštine Prokuplje u periodu od 2008. do 2012. godine, a bio je i na čelu OO DS.

- Ipak, ova firma je dobila sva tri tendera, a sva tri ugovora su potpisana istog dana - navodi direktor Topličkog centra Dragan Dobrašinović, dodajući da su tenderi namešteni i da je mnogo kvalitetniju opremu za dečja igrališta bilo moguće kupiti za neuporedivo manje sredstava.ODLUČILA KOMISIJA

NEKADAŠNjI predsednik opštine Prokuplje Milan Arsović je po podnošenju prijave negirao krivicu, tvrdeći da iza odluke o izboru firme koja će voditi poslove oko uređenja igrališta stoje komisija, Opštinsko veće i sama opština. Inače, Milan Arsović je bio predsednik opštine Prokuplje u periodu od 2008. do 2012. godine, a bio je i na čelu OO DS.