ŠESNAESTOGODIŠNjA Nevena M. iz, za sada nepoznatih razloga, pala je sa Kalemegdanske tvrđave! To se desilo na unutrašnjoj strani tvrđave, nedaleko od opservatorije, Zindan kapije i zoološkog vrta.

Prema rečima nekoliko očevidaca, devojka se navodno spustila sa najvišeg dela tvrđave koja gleda ka zoo vrtu. Na tom podestu je sela a onda je iz neobjašnjivih razloga pala sa visine od oko šest metara. Sama konfiguracija tvrđave koja je na mestu pada zakrivljena, navodi da se Nevena možda okliznula iako se u prvom trenutku sumnjalo da je skočila.

- Nismo videli kako je pala, ali smo je primetili da se spustila niz tvrđavu za oko tri metra - pričaju mladići koji su na susednoj ogradi sedeli i pili sok. - Kad je pala ležala je licem ka travi i nije se prvo mrdala. Neko je zvao obezbeđenje tvrđave koje je pozvalo policiju i Hitnu pomoć.

Navodno su devojku polivali vodom da dođe do svesti. Patrola policije je ubrzo stigla na lice mesta a lekari su Neveni ubrzo pružili pomoć.

- Devojka najverovatnije nije skočila, jer se u blizini mesta gde je pala nalazio odronjen komad zemlje, pa je moguće da je to uzrok pada - rekla je za "Novosti" portparol Hitne pomoći dr Nada Macura. - Ona je bila u svesnom stanju, bez vidljivih povreda i komunicirala je, ali nije želela da kaže ime. Jaukala je i žalila se na bol u slabinama, pa je moguće da je došlo do unutrašnjih povreda.

Međutim, kako nezvanično saznajemo, izgleda da je Nevena imala ljubavnih problema. Prema priči nekih prolaznika možda je došlo i do svađe između Nevene i nekog mladića. Pretpostavlja se i da su u pitanju ljubavni problemi, a na devojčinoj ruci je hemijskom olovkom bila ispisana poruka za izvesnog Nemanju.