NA putu Inđija - Novi Sad, na mestu gde se inđijska zaobilaznica uključuje na stari put Inđija-Novi Sad, u utorak ujutro, oko 7.30 časova dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su tri lica poginula, a troje zadobilo povrede.

Do ove teške nesreće je došlo kada je vozač "pežoa 308", somborske registracije, Dragan E. (55), iz Sombora, po gustoj magli, sa veoma smanjenom vidljivošću, preticao vozilo iz pravca Novog Sada, prešao na levu stranu kolovoza i sudario se sa "opel korsom" beogradske registracije, koja je dolazila iz pravca Inđije, a u kojoj su se nalazila tri potporučnika Vojske Srbije. Mladi oficiri, srećom, nisu teško povređeni, ali su odvezeni na posmatranje u bolnicu.

Prema nezvaničnim informacijama, za udes je kriv vozač "pežoa", čiji je auto nakon kontakta sa "korsom" sleteo sa autoputa i u punoj brzini se nekoliko puta prevrnuo.

- Mi smo čekali dok je uviđaj trajao, ali ono što smo videli bilo je strašno. Vozila su bila smrskana, a pored sam videla jaknu, patiku, sve je to bilo rasuto po putu, strašno jezivo - priča Vesna iz Inđije.

Na mestu udesa poginuli su Dragan E. i jedan od njegovih saputnika, dok je drugi saputnik umro u KBC Novi Sad. Identitet ovih dvaju putnika još nije utvrđen.

ŠOK POSLE UDESA

PORUČNIK Srđan Kostić, iz Prve brigade Kopnene vojske, i njegove kolege, takođe poručnici Vladimir Milić i Uroš Miladinović, iz Rečne flotile Vojske Srbije, odmah posle teške saobraćajne nesreće nedaleko od Inđije, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, zbrinuti su u Vojnomedicinskom centru u Novom Sadu, a zatim su prevezeni na Vojnomedicinsku akademiju radi dalje dijagnostike.

Oficiri, koji su, inače, privatnim automobilom putovali do svojih radnih mesta, kako nezvanično saznajemo, nisu pretrpeli značajnije povrede. U Vojnomedicinski centar prebačeni su u šoku, koji je bio tako težak da nisu bili ni svesni da im se saobraćajna nesreća dogodila. Zbog tako jakog šoka su kasnije i prebačeni na VMA, na dalje ispitivanje.