BEOGRAD - Predsednik "Gej strejt alijanse" Lazar Pavlović izjavio je danas da bi ovogodišnju "Paradu ponosa" trebalo organizovati na mnogo ozbiljniji način, kada je u pitanju saradnja sa državnim organima i pristup organizatora toj manifestaciji.

Pavlović je, u Skupštini grada, gde je predstavljen godišnji izveštaj o stanju ljudskih prava LGBT osoba u Srbiji za 2011. godinu, rekao da o ovogodišnjoj "Paradi ponosa" zna samo ono što je u medijima objavljeno, a to je da će organizatori sledeće sedmice najaviti datum njenog održavanja.

"Ukoliko neko ozbiljno misli da organizuje 'Paradu', to treba da radi na mnogo ozbiljniji način i kada je u pitanju saradnja sa državnim organima i kada je reč o samom pristupu organizatora", rekao je Pavlović, odgovarajući na na novinarsko pitanje.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je, na pitanje novinara o datumu održavanja "Parade", rekao da je "poražavajuće" da neko postavlja takvo pitanje nakon što je u Skupštini grada više od sat vremena bilo reči o tome šta je poenta ljudskih prava.