DOM omladine juče je, po peti put, bio domaćin tradicionalne manifestacije "Mrnjau fest", jedinstvenog festivala posvećenog mačkama. Vlasnici i njihovi krzneni ljubimci "okupirali" su prvi sprat ove ustanove, a na istom mestu program se održavao i danas.

Ni jučerašnja temperatura u minusu, ali i sneg koji je provejavao tokom dana nisu uspeli da ometu ljubitelje mačaka da posete, ovu sada već tradicionalnu prestoničku manifestaciju. Hol Doma omladine bio je ispunjen mališanima ali i starijim sugrađanima. Ponosni vlasnici mačaka predstavili su više od 100 mačaka iz zemlje i regiona, koje su se nadmetale za titulu najlepše. Na izložbenom prostoru, u prvom delu programa pred sudijama paradirale su popularne rase bengalske, birmanke, britanske ali i persijske, ruske plave i sibirske.


Pročitajte još: Novogodišnji mačkenbal na Mrnjau Festu

Čekajući svoj red da izađu na crtu krznenim suparnicima, na jastucima i prekrivačima dremali su ljubimci ponosnih vlasnika iz Grčke, Italije, Mađarske, Rumunije... Zatim je usledilo međusobno nadmetanje u atraktivnim takmičenjima u ringu. Na kraju dana, pobednici su kućama odneli titule "Best in šou" i posebno pripremljene nagrade. U kategoriji juniora, za najlepšu je proglašena mačka Rouzi, posebna vrsta ruske plave mačke.


- Stara je šest meseci, učestvovali smo i na prošlom festivalu, ali sada smo prvi put osvojili i nagradu - kaže posnosna vlasnica Silvija iz Mađarske. - Ovo je divno takmičenje, kojem se uvek rado vraćamo.

I za mnogobrojne mališane, koji su se juče zatekli u Domu omladine, organizovan je zabavni program. Deca su prvo uživala u mjuziklu koji je urađen po tekstu Duška Radovića, a zatim i u kreativnim radionicama.