Malo kupatilo je za mnoge velika mana, ali dizajneri ga posmatraju kao izazov i tvrde da se čuda mogu napraviti i u "kutijama za šibice".

Generalno pravilo je da malo kupatilo ne trpi tamne boje i da je najsigurnije da igrate na belu, bež i svetlije tonove. Što više ogledala u malom prostoru, bolje. Ako nema mesta za ormariće, probajte da ispod lavaboa stavite veliku kutiju u koju ćete moći da odlažete peškire. Iznad lavaboa montirajte tzv. plutajuću policu na koju ćete moći da rasporedite sitnice koje stalno koristite. Iskoristite ćoškove, pa tu smestite lavabo i "obucite" ga u tkaninu koja će ići do pločica i sakriti nered.

Ne blokirajte tuš kabinu zavesama, gledajte da ona bude integralni deo kupatila, što ćete postići staklenim vratima i pločicama koje se "nastavljaju" do kraja zida. Ako baš ne želite da se odreknete kade, morate da uštedite na drugom mestu. Pošto verovatno nećete imati mesta i za ormariće, izdubite zid iznad kade kako biste u tim kockastim ili pravougaonim udubljenjima mogli da odlažete sitnice. Ili, stavite ogledalo iznad kade jer će dati iluziju većeg prostora.

Savet plus: Zaobljene ivice ormarića su pun pogodak jer će vas manje boleti kad naletite na njih što je u malim kupatilima realna mogućnost.