JEDNA od najpoznatijih svetskih firmi za boje “Pantone” objavila je da je u 2017. godini “farba br.1” neonska i jaka zelenkasta nijansa, koja balansira između zelene i žute.

Takozvana grineri nijansa izgleda odlično u prirodnim enterijerima i može da se uklopi u neočekivano koloritnim ambijentima, sa bojama kao što su svetlo roze, tamnoplavo, bordo, belo. Ova boja može da se koristi na zidovima, nameštaju, tkaninama, ali samo kao detalj.

Ukoliko se odlučite da neki od zidova okrečite u ovu prilično jaku boju, računajte da će svakako biti centar pažnje u vašem stanu. Akcentni zid može biti prekriven tapetama sa obrascima.

U slučaju da ne želite velike promene, možete da se odlučite da ovu hit boju koristite za posteljinu, zavese, jastuke, tepihe i tapacirung, što će učiniti vaš enterijer vrlo stilskim i smelim. Ova nijansa zaista privlači pažnju, što će vam sigurno potvrditi i svi vaši gosti.

Nameštaj je još jedno rešenje ako hoćete da budete moderni i u stan unesete “boju godine”. Postoji mnogo stilova i komada nameštaja koje možete da “ozelenite” - stolice, sofe, ormari, otomani, fotelje, kredenci... Vodite računa da sa ovom jakom bojom ne preterate, koristite je samo ponegde i kombinujte sa nekim drugim, umirujućim tonovima.