U njima su radnici obavljali teške poslove u fabrikama, padobranci skakali iz aviona, a Nil Armstrong je u jednom primerku sleteo na Mesec. Da im je neko tada rekao da će kombinezoni postati sinonim za žensku eleganciju, verovatno bi se svi slatko nasmejali. Pa opet, kombinezoni su postali upravo to. Odevni komad, čiji su koreni u radničkoj odeći, osvojio je modne piste i ulice, a gotovo da nema dizajnera koji im nije posvetio barem deo kolekcije.

Deluju elegantno, sofisticirano, ženstveno, a opet praktično. Mogu biti za svaki dan, ali i za svečane prilike, sa prugama, cvetnim motivima, u pastelnim bojama, ali i u uvek aktuelnoj crnoj. Za svaki dan birajte one sa kraćim nogavicama koji liče na suknja--pantalone, za veče sa dužim. Saten, pliš, muslin, til, čipka - svi materijali su u opticaju. Gornji deo može biti u obliku korseta, ali i sa dugim rukavima.

Zabluda je da ih mogu nositi samo visoke i vitke devojke, niže dame treba da biraju modele sa dužim nogavicama, gotovo do poda i da ih kombinuju uz cipele sa visokom potpeticom ili platforme. Godinama unazad u trendu su i kombinezoni sa širokim nogavicama, koji se ne preporučuju damama sa oblinama jer ih čine još punijim. Ženama sa većim grudima preporučuje se kombinezon sa ve izrezom, dok one sa manjim mogu izabrati komad koji je u predelu grudi naboran ili ima neki detalj poput cveta.