NE samo da militari, odnosno dezen kakav nose vojnici kada žele da se kamufliraju nije sišao sa modne scene, već je ove jeseni "zacementirao" svoju višedecenijsku vladavinu.

Maskirne šare, mahom prostrte po platnu, sada su završile i na koži i deluju moćnije nego ikada pre. Naravno, i dalje ih ima na sportskim pantalonama, duksericama, pa i obući, ali svetski modni dizajneri su ih ove jeseni videli malo drugačije - na suknjama, dugim haljinama na kojima maskirne boje završavaju oblikovane u cvetove ili gde, jednostavno, postaju "pitome" jer se šepure na tankim materijalima i "u zagrljaju" nežnih a modernih karnera.

Ako baš niste ljubiteljka maslinastozelenog, sivog ili braon šarenila, a želite da ispoštujete trend, onda to možete da učinite noseći maskirnu torbu ili, pak, bluzu na kojoj se boje kombinuju po principu kamuflažnog dezena, s tim što su mnogo vedrije. Poneke, čak, imaju neonski sjaj.

Komade odeće od maskirnog materijala možete da nosite uz sportske čizme, najčešće "martinke", ali i elegantnije, na štikle. Takođe, dobar izbor će biti i kombinacija kamuflažnog i nekog drugog, ove sezone popularnog dezena, ma kako da vam to deluje kao previše šarenila na jednom mestu.