Nizu tretmana za podmlađivanje kože nedavno se pridružio Madonna Oxylight Facial, odnosno najnoviji kojim se na lice i dekolte deluje kiseonikom i LED svetlošću i na taj način zaustavlja starenje i uklanjaju crvenilo i upale. Tretman podrazumeva šest faza neinvanzivnog delovanja na kožu, traje 90 minuta i već se pokazao delotvornim u slučaju akni, hiperpigmentacije, ožiljaka, proširenih pora, opuštene kože i ostalih znakova starenja. Hvale ga mnoge svetski poznate dame, pa nije čudo što je nazvan "rols-rojsom" u svetu nege. A evo iz čega se sastoji:

Dijamantska dermoabrazija podrazumeva korišćenje uređaja sa dijamantskim vrhom koji lako klizi po koži i deluje na površinski sloj, zbog čega se lako uklanjaju mrtve ćelije.

Limfno čišćenje je naredni korak, kojim se telo oslobađa toksina i istovremeno ojačava tkivo, što poboljšava cirkulaciju krvi i "ravnanje" izborane kože, naročito u predelu vrata.

Prskanje kiseonikom pod velikim pritiskom koristi se nakon što se na kožu stavi antiejdžing i hidratantni serum. Ovaj uređaj pomaže da kiseonik, odnosno aktivni sastojci iz njega stignu i do srednjih slojeva kože, a ne samo površinskih. Rezultat toga je aktiviranje ćelija, stimulisanje cirkulacije krvi, koža postaje potpuno hidrirana, a i eventualne bakterije na koži nemaju šanse da posle ovoga prežive.

Biosoniks ultrasaund sprava pomaže koži da duboko apsorbuje minerale i vitamine iz umirujućih seruma prethodno nanetih na kožu. Koristi se tehnologija LED i ultrazvučnih talasa kako bi koža mogla da "usisa" neophodne hranljive materije koje će joj podariti mladalački izgled i sjaj.

Peti korak podrazumeva korišćenje uređaja sa sondom, koji tonira i učvršćuje lice. Kada sonda dodirne površinu kože neizbežan je osećaj peckanja, ali procedura je praktično bezbolna u poređenju sa većinom do sada poznatih koje se koriste za konturisanje lica. Ovaj deo tretmana pomaže da se istaknu prirodne konture lica, a stimuliše i proizvodnju kolagena.

Panel sa LED osvetljenjem nalazi se iznad cele površine lica, a njegova uloga je da umanji ošteđenja nastala izlaganjem sunčevim zracima, smanji upalu i, generalno, poboljša izgled i kvalitet tena. Panel emituje određeno svetlo u zavisnosti od toga u kakvom je stanju vaša koža. Potom se na lice stavlja maska na bazi algi za hlađenje, u koju su ubačeni vitamini i nutrijenti koji će podstaći podmlađivanje kože.

Nakon tretmana koža je vidljivo svetlija, sjajnija i neverovatno glatka, a nekad vidljivi znakovi nespavanja, umora i pretrpljenog stresa gotovo su neprimetni.

HOLIVUDSKI SJAJ

Tretman se pokazao idealnim zbog udruženog dejstva aktivnog kiseonika i svetlosti. Naime, tretman kiseonikom, koji vraća u život umornu i dehidriranu kožu, kao i kožu pušača kod kojih je nivo kiseonika opao (a posledica toga su vidljive bore), odavno nazivaju "holivudski sjaj". Koristila ga je i Madona.

Istovremeno, LED svetlo raznih talasnih dužina podstiče obnavljanje kože ne ćelijskom nivou. Crvena svetlost oporavlja oštećenu kožu, izbeljuje fleke, smanjuje podočnjake i podstiče stvaranje kolagena, plava čisti lice, uklanja akne i poboljšava cirkulaciju krvi, zelena može da ublaži probleme sa pigmentacijom, a bela, budući da prodire duboko u kožu, čisti je od toksina i čini da hranljive materije lakše budu apsorbovane.