Ovaj sirup je toliko ukusan da ga možete “srknuti” iz čistog užitka. Lovor mu daje poseban ukus i ton slatkoće i gorčine, limun mu doda svoju posebnost kiselosti, a šećer je onaj koji “vozi” ove sastojke i s vodom ih pronosi kroz telo. Probajte.

POTREBNO VAM JE:

6 listova lovora

2,5 dcl vode

6 kašika šećera (najbolje je koristiti smeđi, muscovado šećer)

1 limun

POSTUPAK:

Prokuvajte u posudi vodu. Dodajte lovor i kuvajte poklopljeno od 6 – 10 minuta.

Izvadite listove lovora, sipajte u posudu u kojoj ćete pripremati sirup, pa umešajte šećer i iscedite celi limun. Dobro promešajte i sačekajte da se sav šećer istopi. Uzimajte po kašičicu nekoliko puta dnevno. Prvi dan možete uzimati po kašičicu uvek kada se javljaju intenzivni napadi kašlja.


NAPOMENA:

Sirup možete čuvati u frižideru nekoliko dana.

Može se uzimati hladan i topao. Ukoliko imate i druge simptome prehlade, nakon sirupa korisno je dodatno uzeti krišku limuna, oguliti je i sadržaj ostatka limuna sažvakati.

Veoma je delotvoran u suzbijanju suvog kašlja.



prirodno-lecenje-biljem.blogspot.com