Najbolja predstava 36. pozorišnog festivala "Nušićevi dani" je po oceni publike komad "Noćna straža", prema tekstu Fedora Šilija, u izvođenju Ateljea 212, a u režiji Borisa Liješevića.

Dobitnik nagrade "Milosav Buca Mirković" za najuspešnije glumačko ostvarenje na festivalu, na osnovu glasova publike, jeste Ljubomir Bandović za ulogu Ilije Čvorovića u predstavi "Balkanski špijun" Narodnog pozorišta u Beogradu, po tekstu Dušana Kovačevića, a u režiji Tatjane Mandić Rigonat.


PROČITAJTE JOŠ: SMOTRA U SMEDEREVU: "Nušićevi dani" bez - Nušića

Plakete sa likom Branislava Nušića za najbolje glumačko ostvarenje večeri po oceni publike tokom festivalskog programa dobili su: Vladan Milić za ulogu Ivana, umirovljenika, u predstavi "Ničiji sin" Beogradskog dramskog pozorišta, Jelena Cvijetić za ulogu Živke Popović u predstavi "Živi su, nije smešno" Puls teatra iz Lazarevca i Regionalnog pozorišta Novi Pazar, Ljiljana Stjepanović za ulogu Larise Sergejevne u predstavi "Šuplji kamen" Ustanove kulture "Vuk Karadžić" iz Beograda i Nebojša Ilić za ulogu grofa Andrenjija Ištvana, mađarskog plemića u predstavi "Noćna straža" pozorišta Atelje 212 iz Beograda.

Dobitnik Nušićeve nagrade za životno delo je dramska umetnica Rada Đuričin, prema glasovima žirija koji je radio u sastavu: Ljiljana Stjepanović (predsednica), Radmila Živković i Milan Caci Mihailović.

Pozorišni festival "Nušićevi dani" se ove godine održavao pod sloganom "Nušić naš, evropski i svetski".