VEST da je Milena Dravić (76), jedna od najpopularnijih jugoslovenskih i srpskih glumica, ozbiljno bolesna i da se bori za život, u četvrtak je preplavila domaće i regionalne elektronske i štampane medije.

Tačno je da je naša filmska diva, kako su "Novostima" potvrdili neki od njenih bliskih prijatelja, primljena pre desetak dana u jednu beogradsku bolnicu na intenzivnu negu zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, gde joj je pružena sva potrebna nega. Milan Karadžić, režiser televizijske serije "Komšije", koja je završena u aprilu i u kojoj igra Milena Dravić, za "Novosti" je juče rekao da se sa velikom glumicom čuo pre nekoliko dana:

- Pričali smo, dobro se osećala i bila je dobro raspoložena. Ide na terapije, a nedavno se vratila iz Pariza sa lečenja. Planiram da je ovih dana pozovem i izvedem u Banovce, na Dunav, na riblji ručak, ona to voli.

Jedina predstava na pozorišnom repertoaru poznate glumice trenutno je "Harold i Mod", takođe u režiji Milana Karadžića u Beogradskom dramskom pozorištu. Premijera je bila 2010. godine i od prvog dana, ceo ansambl izuz etno uživa u igranju ove popularne drame.

Poslednji put poznati komad Kolina Higinsa bio je na repertoaru kuće krajem prošle sezone. Kako saznajemo, nije uvrštena u program ni u oktobru ni u novembru, ali ne zbog zdravstvenog stanja Milene Dravić već zbog "koordinacija" - u predstavi igra veliki ansambl sa obavezama i u drugim teatrima, pa ih nije bilo moguće sve okupiti u istom terminu.

Glavna junakinja (Milena u ulozi Mod) imala je, takođe, u prethodnom periodu obaveze oko snimanja popularnih serija.