EVROPSKI dan jezika, 26. septembar, ustanovljen radi skretanja pažnje javnosti na lingvističko bogatstvo starog kontinenta, na potrebu učenja stranih jezika, i značaj vrednosti različitih kultura, brojnim programima biće obeležen i kod nas.

U parku na Studentskom trgu u Beogradu, Gete institut, zajedno sa svojim partnerima iz Evropske unije, ambasadama raznih zemalja i institucijama za kulturu, organizuje danas manifestaciju pod nazivom "Evropski dan jezika i kulture".

U programu učestvuju američki ambasador Majkl Devenport, šef Delegacije EU u Srbiji, Tim Kartrajt, šef misije Saveta Evrope u Beogradu, Žan Baptist Kuzin, predsednik EVNIC Srbija, a moderator ovog programa je dr Bernd Šnajder iz Gete instituta, koordinator Evropskog dana jezika.

Na velikoj bini, u okviru različitih programa, đaci osnovnih i srednjih škola pokazaće koliko dobro poznaju druge jezike i kulture, a nastupaće i bendovi iz Bukurešta i Berlina, "The Nightlosers" i "Stamping Feet", kao i naš čuveni bubnjar Dragoljub Đuričić.