FILM "Otvoreni kavez" ("Open Cage") reditelja Siniše Galića, poslednji u kom je igrala Ružica Sokić, premijerno će biti prikazan večeras u Domu omladine Beograda.

U ovoj srpsko-nemačkoj produkciji ona je imala specijalnu ulogu, što je, kako ističe Galić, bila velika čast za njega:

- Film "Otvoreni kavez" posvećen je Ružici Sokić. Ona je glumica koja je ceo svoj život posvetila filmu i televiziji, a ostala mi je u divnom sećanju još iz doba mog detinjstva u bivšoj Jugoslaviji. U ovom filmu odigrala je lik komšinice Ruže, koju je uprkos okolnostima radila s velikim entuzijazmom i posvećenošću. Nažalost, preminula je u toku postprodukcije filma, tako da je ovaj projekat njen zadnji film. Zbog našeg velikog poštovanja prema jednoj od najznačajnijih glumica ovog regiona, želimo da i premijeru posvetimo njoj i njenoj porodici - izjavio je Galić, reditelj koji je rođen u Beogradu, a odrastao u Berlinu.

"Otvoreni kavez" snimljen je u ta dva grada, a u njemu su učestvovali filmski radnici i glumci iz Srbije, Nemačke, BiH, Slovenije i Bugarske.

- Činjenica da smo film snimali na srpskom, engleskom i nemačkom jeziku na samom početku projekta bila je veliki izazov, ali smo uz angažman i entuzijazam filmske ekipe ubrzo uspeli da pronađemo naš zajednički jezik, jer umetnost ne poznaje granice.