MONOKOMEDIJA „O, kakav divan dan“, u kojoj je autor, reditelj i glumac poznata srpska glumica Vesna Pećanac biće izvedena u ponedeljak (19 sati) u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda.

Predstava je našla direktan put do srca i duše publike i Pećančeva je već devetnaest godina igra na pozorišnim scenama, u školama, fakultetima, bibliotekama... Do sada je odigrana više od 1.700 puta. Izvedena je u većini gradova nekadašnje Jugoslavije, i od Amerike do Australije!

Spajajući umetnost, obrazovanje, pedagogiju, životnu mudrost i ličnu ispovest, Pećančeva sa mnogo finog humora govori o adolescenciji, porodičnim sukobima, kućnim tajnama, ljubavi i praštanju. U komičnom žanru, kroz rafinirani humor i na samo njoj svojstven način, otkriva lične i porodične tajne, nadovezujući priče različitog sadržaja jednu na drugu, jednostavnim govorom i lepršavom glumom.

Pored raskošnog glumačkog umeća i talenta, u predstavi „O, kakav divan dan“ na praznoj sceni, bez ikakvih rekvizita, glumica gledaocu kao na poslužavniku donosi svoje najintimnije doživljaje, čime ga neminovno uvlači u svet svog postojanja, podstičući ga tako da se duboko zamisli nad svojim životom i smislom.

Vesnu Pećanac publika pamti po nezaboravnim ulogama u filmiskim ostvarenjima „Čudo neviđeno“, „Lepota poroka“, „Tamna je noć“ i drugim, kao i u mnogim televizijskim serijama, među kojima je i „Đekna još nije umrla, a ka’ će ne znamo“...