VELIKU glumicu Oliveru Marković ispratilo je u utorak na večni počinak u Aleji velikana na Novom groblju mnoštvo prijatelja, kolega, poštovalaca i saradnika, koje ni snažan pljusak nije omeo u nameri da iskažu počast neprevaziđenoj umetnici.

I nebo plače za našom divnom Oliverom, rekla je pred kapelom njena koleginica Ružica Sokić, koja je podsetila na Oliverin jedinstveni dar da nađe prave emocije za patnju i za radost, da bude ubedljiva i da zrači sa scene.

- Bila je umetnica sa smislom da tumači i svedoči o vremenu u kome živi, da saoseća sa čovekom, da ga brani umetnošću, zbog čega je bila i ostala omiljena kod publike do danas - dodala je Sokićeva. - Za dugo vreme našeg druženja na sceni i u životu nisam otkrila kod nje ništa lažno. Davala je sebe umetnosti i ljudima sa kojima je bila bliska.

Ona se setila i vrhunskih, do danas neprevaziđenih glumačkih kreacija Markovićeve, kojoj je „bog dao talenat da u svemu bude vrhunska“.

- Igrala je sa takvim elanom, sa bogatstvom izraza neviđenim na našim scenama i ostala neprevaziđena do danas, najveća glumica ovih prostora. Obeležila je vreme naše generacije svojim raskošnim talentom, ljubavlju, vitalnošću i svežinom kojom je zračila sa scene - naglasila je Ružica Sokić, obraćajući se publici u kojoj su se našli i Milena Dravić, Tanja Bošković, Renata Ulmanski, Voja Brajović, Tihomir Stanić, Svetlana Bojković, Bogdan Diklić, Branko Cvejić, Svetozar Cvetković, Miodrag Krivokapić, Dinko Tucaković, Zoran Simjanović, Darko Bajić, Dragan Petrović i Vlasta Velisavljević, koji je karijeru započeo istovremeno sa Oliverom Marković.

Svoju dragu koleginicu u utorak je stihovima ispratila i glumica Dara Čalenić.