Lju­bi­te­lji stri­pa već od petka mo­gu da či­ta­ju no­vo iz­da­nje do­ma­ćih auto­ra - "Fak­tor 4", a za dve ne­de­lje na ki­o­sci­ma će se po­ja­vi­ti i dru­gi strip fir­me "Luk­sor" - "Di­vlja ma­gi­ja". Sce­na­rio za oba se­ri­ja­la na­pi­sao je Mi­lan Ko­nje­vić, "Fak­tor 4" cr­tao je Mir­ko Čo­lak, a cr­tač "Di­vlje ma­gi­je" je Bo­jan Vu­kić. Ceo pro­je­kat, ka­ko bi me­đu mla­di­ma pro­mo­vi­sa­li "de­ve­tu umet­nost", po­dr­ža­lo je Mi­ni­star­stvo kul­tu­re i in­for­mi­sa­nja.
"Fak­tor 4" je su­per­he­roj­ska, na­uč­no-fan­ta­stič­na pri­ča o če­tvo­ro mla­dih ko­ji, ne že­le­ći, do­bi­ja­ju ne­ve­ro­vat­ne mo­ći va­tre, vo­de, va­zdu­ha i ze­mlje. Uz to, nji­ho­ve sud­bi­ne ve­zu­je i sta­ro ko­smič­ko pro­ro­čan­stvo o če­ti­ri rat­ni­ka ko­ji će za­u­sta­vi­ti umi­ra­nje sve­mi­ra. Do ju­če sred­njo­škol­ci, a sa­da su­per­he­ro­ji, Aleks, Mar­ko, Ti­na i Ema mo­ra­ju da od­ra­stu, za­vr­še sred­nju ško­lu i pre­ži­ve na­pa­de van­ze­malj­skih i ovo­ze­malj­skih pro­tiv­ni­ka. Rad­nja se de­ša­va 2080. go­di­ne.
Po žan­ru, "Di­vlja ma­gi­ja" pri­pa­da fan­ta­sti­ci. Ot­kri­va ma­gič­ni svet Gee, pun slo­ven­skih mi­to­va i le­gen­di. Ju­nak stri­pa je Adam Ava­rom, po­sled­nji iz­da­nak kra­ljev­ske lo­ze, u ko­me se bu­di di­vlja ma­gi­ja, si­la ko­ju su zma­je­vi osta­vi­li kra­lje­vi­ma Gee na ču­va­nje. Me­đu­tim, tim sve­tom vla­da Mrač­ni ča­rob­njak An­gr­strom, ko­ji že­li da se do­ko­pa mla­dog pre­sto­lo­na­sled­ni­ka. Ada­mu ne pre­o­sta­je ni­šta dru­go, do da sa ma­lom dru­ži­nom he­ro­ja kre­ne u po­sled­nju bor­bu pro­tiv zla.
S ob­zi­rom na to da do­ma­ća strip pro­duk­ci­ja go­to­vo uop­šte ne po­sto­ji, iz­da­va­či oče­ku­ju da će no­va iz­da­nja "de­ve­te umet­no­sti" br­zo na­ći svo­ju pu­bli­ku. Iz­la­zi­će me­seč­no - "Di­vlja ma­gi­ja" sva­kog pr­vog, a "Fak­tor 4" 15. u me­se­cu.