KOGA JE SVE SLUŠAO “JAGUAR”: Afera sa uništavanjem spisa o tajnom prikupljanju podataka mogla bi da zakači i samog Đukanovića

Milutin SEKULOVIĆ

23. 01. 2021. u 12:09

Da li je "Jaguar", moćni sistem za prisluškivanje, izraelske proizvodnje, završio kod neformalnih centara moći

КОГА ЈЕ СВЕ СЛУШАО “ЈАГУАР”: Афера са уништавањем списа о тајном прикупљању података могла би да закачи и самог Ђукановића

Novosti

AGENCIJA za nacionalnu bezbednost Crne Gore, sudeći po rečima njenog novog šefa Dejana Vukšića, uhvaćena je u još jednom nepočinstvu. Njegova tvrdnja da postoje dokazi da su uništeni spisi o tajnom prikupljanju podataka bez prethodne zakonske odluke, trebalo bi dobro da zabrinu mnoge. I to ne samo građane u Crnoj Gori i novoformiranu vladu, već i "ambasade" koje su imale velikog udela u nedavnom formiranju vlasti, posebno u brisanju Srba iz bezbednosnog sektora kojim sada upravlja Dritan Abazović.

On se još nije oglašavao povodom ove afere, koja će, nema sumnje, dotaći i predsednika države Mila Đukanovića, jer je suludo verovati da je bez njegovog odobrenja to moglo da se radi. Nema sumnje, dosadašnja vlast personifikovana u ovom čoveku koji doskorašnjim zapadnim zaštitnicima zabija prst u oko naručenim napadima na njihove ambasadore preko "javnog servisa", ali i pokušajima izazivanja ustavne krize, valjda će morati da objasni još jednu aferu iz delokruga ANB.

Ona sa prisluškivanjem "savezničkih" ambasadora u Podgorici, "pod tepihom" se našla iz bolećivosti Zapada prema dosadašnjem režimu. Njegovi doskorašnji čelnici mogli bi da kažu i da li je "Jaguar", moćni sistem za prisluškivanje, izraelske proizvodnje, završio kod neformalnih centara moći, o čemu zbore i audio-snimci razgovora Milana Roćena, bivšeg ambasadora SRJ u Moskvi, čak i sa samim Đukanovićem.

Postizborno spaljivanje dokaza o nezakonitom prisluškivanju i praćenju građana i lidera opozicije trebalo da bude tema prilikom "ispijanja kafe" Abazovića (koji ima ingerencije i nad ANB) i Đukanovića, posle čega bi bio sasvim normalan njegov konačni odlazak sa političke scene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili