"RIO TINTO" I 40 ŽUTIH RAZBOJNIKA!

Milorad Vučelić

21. 01. 2022. u 10:30

ODLUKOM Vlade Srbije i na zahteve naroda "Rio Tinto" odlazi iz Srbije. Tako pada jedna od poslednjih "tekovina" bivšeg žutog režima, još jedna od brojnih metastaza pogubnog političkog i privrednog kancera kojim su zarazili srpsku državu.

РИО ТИНТО И 40 ЖУТИХ РАЗБОЈНИКА!

Milorad Vučelić

Pored miliona koje su glavešine žutog kartela stavile u svoj džep puštajući u Srbiju "Rio Tinto", sada će Srbija i njena Vlada morati da plate stotine miliona dolara na ime obeštećenja što isteruje ovu zlu kompaniju iz naše države.

Ova kompanija je za čelnike bivšeg režima bila neka vrsta Alibabine pećine s blagom.

Uzmeš pare kao motorna snaga tranzicije, povećavaš ulog uredbama, dozvolama, prostornim planovima i svaki put dobiješ neke pare za sebe. Sebi pare, a Srbiji šteta, to je njihova deviza bila i ostala. Doneseš odluku i čeka te blago iz pećine. I tako punu deceniju i po. Obaviješ sve to medijskim ćutanjem i podmićenim novinarima i opet odeš po blago u Alibabinu pećinu. Ćutiš kada padneš s vlasti u tobožnju opoziciju jer si se na to obavezao i redovno i za to uzmeš deo blaga.

Foto Tanjug

I onda dođe do novog presvlačenja. Ne možeš po blago iz zapadne pećine u staroj odori.

Ne pomaže: "Sezame, otvori se". Pojavila se nova čarolija. Ne otvara se pećina. I šta će drugo onda naši žutalji, te presvukoše svoje žuto ruho i navukoše zelene ekološke haljine. I podigoše deo naroda opravdano zabrinutog za zdravu zemlju, vodu i vazduh. I narodu se otvoriše, inače već otvorena vrata vlasti Srbije koja ne donese nijednu odluku u gotovo deset godina trajanja u korist pomenute kompanije. A liderima bivšeg žutog režima se ponovo otvori, sada zelena, Alibabina pećina i to se obilato otvori. Nova boja nosi nove novce. Do sledeće prilike.

Ali ono osnovno im osta neotvoreno i neosvojivo. A to je bogata državna srpska kasa koju su napunili privreda i narod Srbije sa vlašću Aleksandra Vučića. Tu su prave pare. Ali nikako da pronađu koja bi boja tu kasu - pećinu otvorila. Ali presvlačiće se oni, bez brige, menjaće se boje kako im budu rekli da treba. Ali sigurno, ovakvi kakvi su, neće naći onu koja bi im obezbedila narodnu podršku na izborima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

Podzemlje