DRITANOVA SPRDNJA SA NARODOM: Prekrajanje izborne volje građana izvodi bez onih koji su najviše doprineli padu DPS-a

Veliša Kadić

20. 01. 2022. u 09:56

Milo je jedva dočekao da podrži projekat URA, priskočili su tu i tradicionalni saveznici Bošnjaci i Albanci

ДРИТАНОВА СПРДЊА СА НАРОДОМ: Прекрајање изборне воље грађана изводи без оних који су највише допринели паду ДПС-а

Novosti

CRNOGORSKI gospodar života i smrti više nije Milo Đukanović, već Dritan Abazović. Sa četiri osvojena mandata u okviru koalicije "Crno na bijelo" na izborima 30. avgusta 2020. godine on sada kroz inicijativu za formiranje manjinske vlade želi da kroji izbornu volju građana iskazanu kroz veličanstvene litije i stradanje tadašnjih opozicionara.

Srpski narod u Crnoj Gori izneo je najveći teret trodecenijske vladavane i torture DPS i sada ga u novoj prekompoziciji nema nigde! A razlog je, što neko dopro primeti, jer Dritan drži besu De-Pe-Esu! Sudbina Crne Gore, samo što se nije našla u rukama komita i onih koji su palili gume na Cetinju ne bi li sprečili ustoličenje mitropolita Joanikija i dolazak patrijarha Porfirija.

Da li su toga svesni u Socijalističkoj narodnoj partiji, čiji je osnivač bio počivši Momir Bulatović, koji je takođe bio žrtva bivšeg režima? Mnogo je pitanja na koja bi Abazović i njegovo društvo morali da odgovore. Milo je jedva dočekao da podrži projekat URA, priskočili su tu i tradicionalni saveznici Bošnjaci i Albanci.

I sve da prođe manjinska vlada bez predstavnika DPS, ali uz njihovu podršku, kako će Dritan i ostali sprovesti obećanu demontažu bivšeg režima i reforme u pravosuđu koje udaraju na vrh Milove partije, njega lično kao i članova porodice? U celoj ovoj priči Dritan je vešto zaobišao one koji su priložili najveću žrtvu padu diktature, čiji su lideri, članstvo i birači istrpeli višegodišnju toruturu. Crna Gora ne može opstati kao država ako je anticrnogorska ili antisrpska. Ovo što nudi Dritan je sve samo ne to. Premijer je najavio vanredne parlamentarne izbore u maju kao izlaz i možda je i to bolje od ove sprdnje sa narodom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)