"OLAKŠANJE NE MOŽE PRE JUNA": Doktor Tiodorović saopštio šta je potrebno za povratak normalnom životu

Novosti online

11. 04. 2021. u 08:24

EPIDEMIOLOG i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, dr Branislav Tiodorović, smatra da ćemo, ako uspemo da vakcinišemo tri miliona ljudi, biti u prilici da živimo normalnije.

ОЛАКШАЊЕ НЕ МОЖЕ ПРЕ ЈУНА: Доктор Тиодоровић саопштио шта је потребно за повратак нормалном животу

Foto: Printscreeen

Tiodorović je u intervjuu za Blic rekao da je za povratak normalnom životu potrebna obimna vakcinacija za što kraće vreme.

- Bilo bi idealno da u narednih mesec do dva vakcinišemo tri do tri i po miliona ljudi i na taj način steknemo kolektivni imunitet - istakao je Tiodorović.

On je ukazao da se, dok ne steknemo kolektivni imunitet bar do 70 odsto, ne smemo opustiti i da moramo pokazati kolektivnu odgovornost.

Tiodorović je ocenio da olakšanje ne možemo očekivati pre juna. Onog trenutka kada broj padne ispod 1.000, pa onda da dođemo na dvocifreni broj, to će biti ocenjeno kao izvanredno, rekao je Tiodorović.

Smatra da je uvođenje obavezne vakcinacije za zdravstvene radnike apsolutna potreba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

REM USVOJIO LISTU KANDIDATA ZA UO RTS I UO RTV: Osam imena konkuriše za dva mesta, prigovori mogući do 2. maja