TRAŽE JOŠ JEDAN MANDAT: Počeo izbor novih članova REM i UO RTS i RTV

V. C. S.

24. 11. 2020. u 21:43

NA listi kandidata za imenovanje šest članova UO RTS, koju je objavilo Regulatorno telo za elektronske medije (REM), nalazi se 48 imena, a na listi za UO RTV Vojvodine 16. Istovremeno, u toku je izbor i za dva člana Saveta REM.

ТРАЖЕ ЈОШ ЈЕДАН МАНДАТ: Почео избор нових чланова РЕМ и УО РТС и РТВ

Zgrada RTS / Foto Novosti

Skupštinski odbor za kulturu i informisanje u utorak je potvrdio predloge SNS za Oliveru Zekić, kojoj je nedavno istekao mandat u REM, i Miloša Gajovića, sina doskorašnjeg državnog sekretara za informisanje Aleksandra Gajovića, kao i Aleksandre Janković, kojoj mandat u REM ističe u januaru, i Snežane Miljković, šefa protokola Hrama Svetog Save, koju su predložile crkve i verske zajednice. Razgovori sa kandidatima obaviće se u četvrtak, posle čega će se o budućim članovima REM izjasniti poslanici.

Među 48 kandidata za članove UO RTS nalaze se i oni kojima mandat u tom telu ističe početkom sledeće godine, kao što su Vladimir Vuletić, aktuelni predsednik UO, Zorica Šujica, Branko Radun, Miroslav M. Nikolić, Simona Mitrović Dunjić i Ljiljana Đurđevac. Među kandidatima su i Mirko Krlić, Muharem Bazdulj, prof. dr Milivoje Pavlović, Merima Njegomir, Vukašin Obradović... Očekuje se da Savet REM izabere članove UO najkasnije početkom sledeće godine. To će značiti da aktuelni UO RTS ima vremena da okonča konkurs za generalnog direktora te kuće. Rok za podnošenje prijava ističe 14. decembra, a 21. se otvaraju. Posle toga UO ima maksimalno 45 dana da proglasi novog direktora. Prethodna dva konkursa nisu uspela jer nijedan od kandidata nije imao neophodnu većinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS SLAVIMO PREPODOBNOG GEORGIJA ISPOVEDNIKA: Za spasenje obavezno izgovorite ove reči