RADOVI na rekonstrukciji 11 fasada u Brankovoj ulici konačno su završeni. Deo Zelenog venca u smeru ka Novom Beogradu, posle višemesečnih radova, zablistao je novim sjajem. Fasade koje su godinama bile u lošem stanju i pretile da ugroze živote sugrađana koji svakodnevno prolaze ovim delom grada, sada su bezbedne.

- Ovo je Beograd koji svi želimo. Sređen, umiven, lep u svojim različitostima - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. - I kada ljudi razmišljaju koja je razlika između nas koji sada vodimo prestonicu i onih koji su to radili pre nas, ova slika daje najbolji odgovor.

Sanacija fasada na parnoj strani zgrada u Brankovoj ulici počela je krajem marta ove godine, i to nakon što je tender za ovaj posao dva puta propao. Ugovor je iz trećeg pokušaja sklopljen, sredinom 2018. godine, a posao je dodeljen konzorcijumu "Decoform" i "Arhi-Pro" iz Beograda. U okviru radova urađena je i tehnička zaštita, odnosno bravarski i stolarski poslovi, kao i popravka krovova i hidroizolacije. Ukupna vrednost projekta je 42,7 miliona dinara bez PDV.

PROČITAJTE JOŠ - Karađorđeva se otvara 1. septembra, trotoari naknadno