Na osnovu upozorenja dobijenog od RMHZ-a da je na snazi crveni meteo alarm komandant Štaba za vanredne situacije Grada Beograda gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić održao je vanrednu sednicu štaba gde je sve članove upoznao sa situacijom i naložio da sve resurse stave u maksimalnu pripravnost.

S obzirom na činjenicu da je ceo region pogodilo jako nevreme praćeno pljuskovima, grmljavinom i gradom kao i da su za naše područje najavljene obilne padavine sa jakom grmljavinom i mogućom pojavom grada, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić apeluje na građane da obrate pažnju na svoje domove i prilagode ih predstojećim uslovima.

– Apelujem na sve sugrađane da zatvore prozore, garažna vrata, i sve prostorije gde može ući voda. Da sklone stvari sa ravnih krovova i osiguraju sve na terasama kao i da u toku grmljavine ugase električne uređaje. Savetujem građanima da bez preke potrebe ne kreću na put, međutim ako se tokom nevremena nađu u njemu treba da zaustave svoje vozilo na sigurno mesto i sačekaju da nevreme prođe – rekao je Radojičić.

Pročitajte još - VESIĆ: Građani ne izlazite napolje tokom oluje; Sve gradske službe u pripravnosti

Gradonačelnik je poručio Beograđanima da obrate pažnju na ulegnuća i niske pozicije gde postoji mogućnost da se usled obilnih padavima nakupi veća količina vode, i da se trude da izbegavaju takva mesta.

Prvi čovek Beograda i komadant Štaba za vanredne situacije Grada Beograda dao je svim subjektima zaštite i spasavanja nalog da sprovedu operativne i i preventivne mere. Radojičić poručuje i da se sve komunalne službe nalaze u stanju pojačane pripravnosti.

Zoran Radojičić Foto K. Mihajlović

– Sve naše komunalne službe su u pripravnosti i spremne da odgovore na svaki vid izazova koji proizvodu vremenske nepogode – zaključio je gradonačelnik Radojičić.