JUBILARNO 10. "Bojčinsko kulturno leto", kulturno-umetnička manifestacija u okviru koje je za posetioce pripremljen bogat program, otvorena je sinoć na letnjoj otvorenoj pozornici Bojčinske šume u surčinskom naselju Progar.

Manifestaciju, koja će trajati do 31. avgusta, otvorio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

"Zadovoljstvo je otvoriti 10. „Bojčinsko kulturno leto“ što pokazuje da u Surčinu postoji kulturna manifestacija koja se održava deset godina u kontinuitetu, sa izuzetkom jedne godine, kada su bile poplave", rekao je Vesić.

To je, dodao je, dokaz da kulturne manifestacije ne moraju da se održavaju samo u centru grada.

"Ova manifestacija je dokaz da i u prigradskim opštinama mogu da se održavaju kvalitetne kulturne manifestacije. Veliko mi je zadovoljstvo što Grad podržava održavanje "Bojčinskog kulturnog leta" jer građani Beograda, bez obzira u kom delu grada žive, imaju pravo na kvalitetan kulturni sadržaj", istakao je Vesić.

PROČITAJTE JOŠ - “Bojčinsko kulturno leto” za svačiji ukus

On je najavio akciju Grada koja će početi od jeseni, a u okviru koje će dečija pozorišta gostovati u domovima kulture i školskim salama na teritoriji grada kako bi sva deca Beograda imala priliku da uživaju u dečijim predstavama.

Naveo je da će akciju voditi Branko Milićević Kockica.

"Kao što radimo na infrastrukturnim projektima, tako radimo i na širenju kulturne ponude i društvenih aktivnosti ne celoj teritoriji Beograda", dodao je Vesić.

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša je rekao da je "Bojčinsko kulturno leto" postalo manifestacija vredna hvale koja je poznata i u drugim delovima Beograda i po kojoj se opština Surčin prepoznaje.

"Bojčinsko kulturno leto je postalo jedno od značajnih obeležja opštine Surčin i nadamo se da će imati dugu tradiciju", dodao je on.

Na otvaranju manifestacije održan je koncert Bilje Krstić i orkestra Bistrik, a posetioci će imati priliku da uživaju u bogatom programu svakog vikenda tokom juna, jula i avgusta, i to besplatno.

Između ostalog, u julu će biti održan koncert grupe "Riblja čorba", u avgustu će nastupiti "Neverne bebe", a manifestacija će svečano biti završena 31. avgusta, koncertom Sergeja Chetkovića.