U BLOKU 30 i kod Ušća na Novom Beogradu krdo divljih svinja u četvrtak se šetalo prometnim saobraćajnicama! Kako ističu u "Veterini Beograd", ove životinje su došle sa Velikog ratnog ostrva preplivavši Dunav, najverovatnije bežeći od velike vode i poplava. Ove životinje mogu da budu opasne i da napadnu ljude posebno kada imaju mlade.

Životinje su se pojavile na ulici, kada, srećom, nije bio veliki broj automobila, a radnici benzinske pumpe u Bloku 30, koji su radili u trećoj smeni, uočili su "nezvane goste".

- Naše kolege koje su bile na poslu ispričale su nam za ovaj događaj. Prvo nisam mogla da verujem, ali kad sam pogledala snimak na društvenim mrežama uverila sam se da je tako bilo - za "Novosti" priča jedna od zaposlenih na pumpi.

Do sada nije bio čest slučaj da se na Novom Beogradu pojave divlje svinje, pa je i većina građana ovog dela prestonice bila iznenađena kad je čula ovu vest.


PROČITAJTE JOŠ: Divlje svinje pustoše useve


Kako za"Novosti" ističe Budimir Grubić, direktor "Veterine Beograd", oko 30 divljih svinja boravilo je na Velikom ratnom ostrvu, i one su usled plavljenja ovog dela grada preplivale reku.

- Čim svinje osete da im se sužava prostor za život, one se u panici odmah sklanjaju na bezbednija mesta. Sreća je što se ulicama kreću u toku noći, jer izbegavaju grad i ljude. Dve smo uhvatili i biće predate lovačkom udruženju, a oni će ih ovih dana, kad se steknu uslovi, smestiti u rezervat - kaže Grubić.

One najviše nastanjuju levu obalu Dunava, naselja Ovču, Borču i Krnjaču, a tokom noći pređu i po 40 kilometara.

- Gotovo je nemoguće sprečiti njihovo pojavljivanje gradom, jer ih ima mnogo. Divlje svinje su sada mogle preći i na drugu stranu Dunava, ali su otišle prema Novom Beogradu. Naše ekipe su na terenu i prate situaciju - napominje Grubić.