TAKSISTI okupljeni oko Strukovnog udruženja taksi preduzetnika Srbiije u ponedeljak su blokirali prestonicu. Oko 11 sati ispred gradske skupštine, zaustavili su svoja vozila i zatvorili deo Trga Nikole Pašića od Kneza Miloša do Terazija. To je napravilo saobraćajni kolaps u celom gradu.

Linije javnog prevoza 24, 26, 27, 37, 44 i 58 preusmerene su na Takovsku ulicu i Džordža Vašingtona, a onda nastavljaju redovnim trasama.

Zbog blokade centra, vozači ne mogu iz Bulevara kralja Aleksandra, preko Dečanske da stignu do Trga republike ili Terazijskog tunela. Nemoguće je ni iz pravca Terazija ili tunela stići do Ulice kneza Miloša ili Takovske.

Pročitajte još - CarGo: Udruženje radi, taksisti protestuju

Na ulicama oko Trga Nikole Pašić avlada potpuni kolaps, a svi kao alternativu koriste najviše Takovsku, Džordža Vašingtona i Bulevaru despota Stefana. Kilometarske kolone stvaraju se zbog protesta od mostarske petlje, ali i duž Bulevara despota Stefana.

Taksisti ovog udruženja zahtevaju da država i lokalan samouprav sprovod eZakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, kao i da inspekcija kažnjava sve koji se nelegalno bave prevozom putnika.

foto P.Mitić


Taksisti će, kako kažu, biti na ulici sve dok ne dobiju pisane garancije da će se Zakon sprovoditi.

foto P.Mitić

Kako nezvanično saznajemo, jedan od predstavnika SITAB-a nalazi se u Starom dvoru, gde su ga primili čelnici grada.

foto P.Mitić

foto P.Mitić