KONTEJNERI pretrpani smećem, kutije i ostaci hrane razbacani oko metalnih đubrijera, smrad. Sa ovim prizorom svakodnevno se susreću Novobeograđani koji žive u zgradama u Ulici Jurija Gagarina 152 i 154. Osim što raspolažu sa malo kontejnera, u koje svakodnevno odlažu ostatke, sugrađani nam pričaju da se u blizini nalazi i jedan supermarket koji koristi iste đubrijere.

Komunalni radnici jednom dnevno odnesu smeće i isprazne kontejnere, ali to nije dovoljno. Kese sa otpadom se svakodnevno "prelivaju", padaju na asfalt, a posle to smeće raznose psi i mačke. Ružan miris širi se i kada radnici iz supermarketa tu bace trulo voće i povrće, te gotova jela koja nisu prodali tog dana, objašnjavaju stanari iz Jurija Gagarina.


PROČITAJTE JOŠ:
Veća podrška posle otvaranja kancelarije u EU

- Kontejneri su stalno puni. Naseljem se širi nesnosan smrad, a na pet metara od kontejnera je vrtić i deca svakog jutra prolaze pored đubreta koje je razbacano, jer u kontejnere ne može da stane - kaže S. R., jedan od stanara zgrade. - Takođe, kontejnerima ovde nije ni mesto, i treba da budu premešteni bliže ulici. Obaveštavao sam nadležne nekoliko puta. Juče su zatvorili podzemne kontejnere, ali to nije dovoljno kako bi nam rešilo problem.

Ogorčeni Novobeograđani pisali su gradskim službama, a iz JKP "Gradska čistoća" im je rečeno da je nadležno rukovodstvo bilo na terenu i konstatovalo da postoji potreba za većim brojem kontejnera za odlaganje otpada. Krajem aprila, komunalna služba dodala je još dva kontejnera, te obavestila stanare da će ih, po potrebi, redovnije prazniti.

NOVE ĐUBRIJERE

IZ JKP "Gradska čistoća", sugrađanima su obećali da planiraju nabavku novih metalnih đubrijera, a da će stare, po potrebi, redovnije prazniti.

- U narednom periodu planirana je nabavka novih metalnih kontejnera zapremine 1,1 metar kubni - odgovorili su stanarima iz JKP "Gradska čistoća".