PANČEVO - Na Starom Tamišu, u Pančevu, pas je izujedao trogodišnju devojčicu koja je sa teškim povredama lica prevezena u Institut za majku i dete u Beogradu gde su joj sanirane povrede, kazali su danas iz MUP-a Pančevo za Tanjug.

Kako navode, napad se dogodio juče oko 17 časova i 30 minuta.

"Devojčica je prebačena sa intenzivne nege na odeljenje plastične hirurgije, sada je stabilno i sledi joj period oporavka", objašnjava direktor Instituta za majku i dete dr Radoje Simić.

PROČITAJTE JOŠ - Devojčicu ujeo pas, dobila odštetu 81 dinar!

Radnici pančevačke Zoohigijene nakon nemilog dogadaja izašli su odmah na teren i uhvatili nečipovanog labradora koji je napao devojčicu.

Pas je smešten u prihvatilište.

BRINE MOGUĆA INFEKCIJA

Devojčici, koju je juče napao pas u Pančevu su sanirane rane i dobro je urađena plastična rekonstrukcija, a ono što nas sada najviše brine jeste da ne dođe do infekcije, rekao je direktor Instituta za majku i dete dr Radoje Simić, gde je i smeštena ova trogodišnjakanja.

On dodaje da se nadaju najboljem i napominje da je devojčica primljena sa težim povredama mekog tkiva.

"U jako lošem stanju je devojčica bila kada smo je primili, pas je naneo veliku štetu po licu devojčice, sam prizor je bio težak", kaže Simić.

Devojčica uzmenemirena i uplašena, noć je provela na intezivnoj nezi,objašnjava Simić, ali je danas od, kada je majka uz nju, bolje.

Direktor Instituta kaže da će uskoro u lečenje devojčice uključiti i psihijatra, jer, kako objašnjava, trauma je prevelika.