PRIMETNO crvenilo na rukama kod nekoliko mališana iz vrtića "Skadarlija" ponovo je probudilo sumnje roditelja da su promene nastale zbog upotrebe novog tečnog sapuna. Kako bi se otklonile sve sumnje, uprava predškolske ustanove "Dečji dani", kojoj ovaj vrtić pripada, odlučila je da vrati u upotrebu komadni sapun.

Međutim, u toku jučerašnjeg dana, proverom kod mališana nije zabeležena alergijska promena, niti je dijagnostikovan ekcem.

- U toku jučerašnjeg dana dve mame su se požalile medicinskoj sestri da su deca na rukama dobila promene u vidu alergije, međutim, sumnja na tečni sapun nije dokazana, niti postoje potvrde sa dijagnozama - ističe Jadranka Spasić, saradnik na unapređivanju preventivno-zdravstvene zaštite u predškolskoj ustanovi "Dečiji dani". - Da bismo potpuno umirili roditelje sve dece iz "Skadarlije", ispraznili smo dozere i vratili komadni sapun, do sredine sledeće nedelje, kada nam stiže po novom ugovoru objedinjena nabavka dečjeg sapuna. Ona se odnosi na sve predškolske ustanove u gradu.


PROČITAJTE JOŠ: Novi sapun izazvao ekcem kod predškolaca? (FOTO)

U vrtiću "Skadarlija", odlukom Saveta roditelja odlučeno je da se koristi isključivo tečni sapun.

Da podsetimo, u novobeogradskim vrtićima "Zvončić" i "Istok", kod nekoliko mališana u toku prošle nedelje pojavilo se crvenilo na rukama, a roditelji sumnjaju na tečni sapun.