MINISTARSTVO prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zatražilo je od direktora OŠ "Karađorđe" Milana Žegarca da im dostavi izveštaja o tome šta se dogodilo u toj školi 4. marta. Naime, pojedini mediji su objavili da su dvojica vršnjaka iz odeljenja, prvo vređala, a potom silovala motkom desetogodišnjeg učenika P. M. u dvorištu škole. Oni su te stravične scene, navodno, snimali telefonom.

Kako je ispričao otac dečaka, direktor škole mu je rekao da ne prijavljuje slučaj policiji, već će on obavestiti roditelje i preduzeti odgovarajuće mere.


PROČITAJTE JOŠ: HOROR NA DORĆOLU! U Venizelosovoj ulici bager udario u kuću! (FOTO)

Nadležni su za ovaj slučaj saznali iz medija i, kako nam je rečeno u Ministarstvu prosvete, odmah je obavešten Tim za prevenciju nasilja.

- Direktor škole nas nije obavestio da se bilo šta dogodilo - kažu u Ministarstvu. - Naloženo mu je da nam dostavi izveštaj o tome da li se nešto dogodilo i šta, sa izjavama svih učenika koji su učestvovali, kao i njihovih roditelja. Pošto je reč o vrlo osetljivoj stvari i maloletnicima, u javnost nećemo izlaziti ni sa kakvim detaljima.

Direktor škole Žegarac u ponedeljak nije odgovarao na pozive "Novosti".