BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da su u četvrtak u ranim jutarnjim časovima završeni radovi u Ulici kneginje Zorke čime je ispoštovan planirani rok i ispunjeno obećanje da će rekonstrukcija dela ulice biti završena do kraja ove nedelje.

Prema njegovim rečima, JKP „Beograd-put” je po nalogu JP „Putevi Srbije” izvelo radove u Ulici kneginje Zorke, na delu od Bulevara kralja Aleksandra do Bulevara oslobođenja, za koju je izrađen projekat kolovozne konstrukcije, te da vrednost radova iznosi 50 miliona dinara.

"Radovi su se zbog zatvaranja saobraćaja izvodili fazno. Prva faza - od Bulevara kralja Aleksandra do Krunske ulice, zatim od Krunske do Njegoševe ulice, od Njegoševe do Makenzijeve ulice, od Makenzijeve do Ulice Svetog Save i od Ulice Svetog Save do Bulevara oslobođenja", rekao je Vesić.

PROČITAJTE JOŠ - Vesić: Svetogorska završena pre roka, počela obnova Takovske

Zamenik gradonačelnika je podsetio da su radovi u prvoj fazi (od Bulevara kralja Aleksandra do Krunske ulice) počeli 20. jula, a završeni 5. avgusta.

"U prvoj fazi izvedeni su radovi na uklanjanju starog asfalta i izmeštanje slivnika sa kolovoza. Radnici JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” su prilikom provere stanja kanalizacione mreže utvrdili postojanje defekata na kanalizacionom vodu, koji se nalazi na dubini većoj od pet metara, i to na nekoliko mesta. Ti defekti su otklonjeni, nakon čega je JKP „Beograd-put” izvelo radove na kolovozu, uz asfaltiranje i postavljanje nove horizontalne signalizacije", precizirao je Vesić.

Prema njegovim rečima, ovim radovima nisu obuhvaćene raskrsnice ulica Kneginje Zorke sa Krunskom i Njegoševom, s obzirom na to da se očekuje da će se one naći u programu radova JP „Putevi Beograda” za 2019. godinu.

Takođe, ni raskrsnica Kneginje Zorke i Makenzijeve nije bila tretirana budući da je u planu rekonstrukcije Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju, saopštio je Beoinfo.