IAKO žene važe za savesne vozače koji se drže propisanih pravila, ponašanje zaposlene u GSP za komandama tramvaja na liniji 5, juče je šokiralo sugrađane koji su se našli u tom vozilu.

Na društvenim mrežama osvanuo je snimak žene vozača šinskog vozila koja razgovara mobilnim telefonom, i to od Vukovog spomenika do Bajlonijeve pijace. Sve vreme dok je upravljala tramvajem, pričala je telefonom, držeći aparat u desnoj ruci, a u jednom trenutku je čak putnika koji je stajao do kabine zamolila da bude tiši, kako bi čula sagovornika s druge stane telefonske linije!

Jedan od putnika skrenuo joj je pažnju, zamolio je da poštuje propise i živote svih putnika u tramvaju, i da ne razgovara telefonom u toku vožnje.

PROČITAJTE JOŠ - Vozači premoreni, putnici ugroženi

- Više volim svoj život nego vaš - kratko je odgovorila zaposlena u GSP.

IZ GSP navode da je upotreba mobilnog telefona i telefoniranje u toku vožnje strogo zabranjeno.

- Unutrašnja kontrola će sprovesti istragu kako bi utvrdila koji vozač je načinio prekršaj - navode u ovom saobraćajnom preduzeću. - Zatim ćemo sprovesti disciplinski postupak, a u zavisnosti od toga koliko prekršaja ima, može da uslede opomena, destimulacija, odnosno smanjenje plate i naposletku otkaz.

Foto M. Labudović

ČESTE PRIJAVE

Iz GSP podsećaju da se najveći broj prijava sugrađana odnosi na vozače koji telefoniraju tokom vožnje. Unutrašnja kontrola u Gradskom saobraćajnom redovno kontroliše rad svih zaposlenih kada su u pitanju saobraćajni propisi.