JUBILARNA, 10. smotra Saveza izviđača Srbije održava se do nedelje, 5. avgusta, na Adi Ciganliji. Deca i mladi iz Srbije, kao i iz više od 10 svetskih država, imaće priliku da obiđu nekoliko značajnih naučnih i istorijskih institucija i na taj način bliže se upoznaju sa istorijom, kulturom i tradicijom i naukom Srbije.

Desetu smotru Saveza izviđača Srbije, u kojoj će učestvovati više od 800 izviđača iz zemlje i sveta, otvorio je juče na Kalemegdanu zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Pripadate velikoj organizaciji čiji zadatak nije samo da ljudi upoznaju prirodu, već da se uče pravim vrednostima i postanu dobri članovi društva. I treba da budete ponosni na to jer, bez obzira na svoje nacionalne organizacije, pripadate jednom svetskom pokretu. Mi smo poznati kao dobri domaćini i siguran sam da će naši predstavnici, srpski izviđači, biti odlični domaćini - poručio je Vesić izviđačima.

Otvaranju smotre prisustvovala je i zamenica predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović, kao i beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar. On je rekao da će učesnici smotre imati priliku da upoznaju Beograd i vide da je on kosmopolitski grad, otvoren za nove ljude i nova saznanja.

Goran Vesić otvorio jubilarnu smotru


DRŽAVE

U SMOTRI učestvuju izviđači iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Omana, Velike Britanije, Švajcarske, Švedske, Francuske, Slovenije, Izraela, kao i iz mnogih gradova širom Srbije.