Zatvoreni bazen "11. april" na Novom Beogradu, gde je pre dve sedmice pored deteta pala velika ventilaciona cev, o čemu se saznalo tek danas pošto se snimak pojavio na društvenim mrežama, neće raditi sve dok ne bude uvrđena odgovornost i ne preduzmu odgovarajuće mere sanacije.

To je Tanjug večeras rekao direktor JP Sportskog centra "Novi Beograd", Bojan Bovan, koji kaže da se cev obrušila sa plafona.

Prava je sreća, naime, da u ovom incidentu niko nije povređen, s obzirom na to da su u bazenu bila deca koja treniraju plivanje.

Prema rečima Bovana, incident se dogodio pre 12 dana i da je njima, kako kaže, veoma važno da se utvrdi ko je odgovoran, dok iz Gradskog veća kažu da su sve nadležne inspekcije izašle na teren, kao i da je za taj sportski centar nadležna opština Novi Beograd.

"Nama je izuzetno važno da se utvrdi ko je odgovoran za to. U pitanju je ventilaciona cev, koja je postavljena kada je rađena rekonstrukcija unutrašnjeg bazena 2012. godine", kaže Bovan.

Pročitajte još - Kupanje na bazenima od srede

Prema njegovim rečma, cevi se nalaze na više od 30 metara visine, te da je postupak rekonstrukcije izveden o trošku Grada, a vodili su ga Gradska uprava i Agencija za javne nabavke."Nije bilo za očekivati da se desi bilo kakav problem, a ponajmanje da ta cev padne. Ceo postupak je vodila Gradska uprava i Agencija za javne nabavke. Sportski centar nije ništa imao sa tim niti opština Novi Beograd pošto su u pitanju sredstva Grada. Mi smo kada se to dogodilo pozvali policiju koja je obavila uviđaj i dali smo im snimke sa video nadzora. Očekujemo da će biti preduzete mere i utvridi se zašto se to desilo i ko je odgovoran", naveo je Bovan.

Njemu je, kaže, izuzetno važno da se utvrdi odgovornost za ovaj incident.

Bazen je, nakon incidenta, odmah zatvoren, kaže Bovan i dodaje da neće raditi sve dok ne budu preduzete mere za njegovo ponovno stavljanje u funkciju.

Komisija je oformljena i radi se na utvrdivanju okolonosti pod kojim je došlo do incidenta, kao i na sanaciji cevi.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević je rekao za Pink da Grad Beograd nije nadležan za "11. april" kao ni za druge sportske centre, već da su oni u nadležnosti opština koje o njima brinu.

"Grad Beograd nije nadležan za '11. april', kao što nije nadležan za sportski centar Šumice, Banjicu ili Olimp. Oni su u intgerenciji opština koje brinu o njima. O '11. aprilu' brine opština Novi Beograd, ona postavlja i rukovodstvo u "11. aprilu" (koji je deo Sportskog centra Novi Beograd) i oni su ti koji treba da daju odgovore na ta pitanja zašto se to desilo", kazao je Petronijević.