UNIŠTENI rekviziti, polomljene klupe i đubre na sve strane jedina su slika koja "krasi" dečje igralište na uglu ulica Danila Lekića i Nikole Dobrovića na Bežanijskoj kosi. Stanari koji žive u okolnim zgradama podeljeni su u dve grupe. Na jednoj strani su oni koji bi voleli da se igralište zatvori, dok su drugi za kompletnu obnovu.

- Moji unučići žive u ulazu koji je odmah do parka i kojima ovaj prostor mnogo znači, jer se druže sa drugim mališanima - objašnjava Milka D. - Nedopustivo je da se deca igraju u ovakvom kršu i lomu, i pokrenuli smo ponovo peticiju da se park sanira jer je ovo jedino mesto koje imaju za igru.

Igralište se nalazi u neposrednoj blizini OŠ "Borislav Pekić", pa mališani iz nižih razreda, posle školskih aktivnosti, druženje vole da nastave u parku. Za održavanje igrališta zaduženo je JKP "Zelenilo Beograd", koje ističe da se status dečjeg parka i dalje razmatra.

- Prvo smo primili peticiju grupe građana koja je želela da se igralište ukine, a nakon nekoliko dana stigli su potpisi građana da se park obnovi - objašnjavaju iz JKP "Zelenilo Beograd". - Trenutno radimo na tome da pronađemo trajno rešenje za pomenutu lokaciju.

Prijavu građana dobio je i Sekretarijat za komunalne i stambene poslove, a primedba se odnosi na buku koju stvaraju korisnici igrališta. Peticiju koju je potpisalo više od 70 odsto stanara iz Ulice Nikole Dobrovića broj 7, 9, 11 i 19 odnosi se i na neadekvatno korišćenje zelene površine i nepoštovanje komunalnog reda.

U prethodnom periodu JKP "Zelenilo Beograd" je u više navrata popravljalo rekvizite na zelenoj površini. Nakon završene sanacije, građani su iz revolta demolirali igralište, jer ne žele da se park nalazi u blizini zgrada. Stanari ističu i da deo komšija namerno baca smeće po igralištu kako deca ne bi mogla da se igraju - da bi park bio kompletno betoniran.


PSI LUTALICE STALNI GOSTI

ZBOG uništenog mobilijara u parku se u poslednje vreme mogu videti samo psi lutalice, koji su okupirali nekadašnju zelenu oazu.

Stariji stanari ističu da park pamte kao mesto susreta mladih i da ih uništena slika igrališta samo rastužuje.