NI nakon dva meseca od pisanja "Novosti" o objektima u Ulici cara Dušana 12, 14 i 20, koji svakog trenutka mogu da se sruše, niko od nadležnih nije ništa uradio povodom toga. Trenutna vremenska situacija i sneg dodatno utiču na propadanje već ruiniranih kuća, koje prete da se obruše na prolaznike i vozila koja tuda prolaze.

Kako tvrde komšije iz Cara Dušana, u poslednjih mesec dana imaju problem i sa psima lutalicama koji sklonište od hladnog vreme i snega nalaze u ruiniranim objektima. Postoji i bojazan da neko od komšija i velikog broja dece koji tuda prolaze ne bude napadnut i izujedan.

- Ujutru moram da ispratim decu u školu, a ako su druga smena moram da ih čekam jer se plaše pasa koji su u tim kućama - ogorčena je komšinica M. S., koja živi prekoputa. - Niko ne dolazi od nadležnih iako smo se žalili. Komšija je i sam išao nekoliko puta u Opštinu Zemun ali niko ništa povodom toga nije uradio.

Prema rečima komšija, krov na dva objekta urušio se pre dve i po godine, a na trećoj je na "klimavim nogama". Osim ovog problema, žitelji Ulice cara Dušana boje se erozije koja takođe može da povredi prolaznike i vozače.

- Svakog jutra se budim u strahu, još sada kad je sneg napadao samo čekam kad će sve da se obruši - očajna je komšinica M. S. - Skoro je komšija postavljao i odbranu od erozije zemljišta jer je kod njega počelo da klizi pa postoji realna opasnost da se to i ovde dogodi.


OPŠTINA ĆUTI

Nadležni iz Opštine Zemun, kojima ovaj problem nije nepozat, na pitanja "Novosti" ko je nadležan za ove objekte i hoće li ih neko ukloniti, ostali su nemi.

Nejasno ko je odgovoran za ove bojekte, a može samo da se nagađa ko su njegovi vlasnici.