MOJE odeljenje je moje malo carstvo, u koje svakog dana ulazim i iz koga izlazim sa osmehom, kaže učiteljica Bojana Ćirić iz OŠ "Milena Pavlović Barili" u Višnjičkoj banji. Ona je, verovatno, jedna od retkih učiteljica u Srbiji, koja svoje đake na kraju godine obraduje poklonom. Tako je bilo i juče, učenici drugog pet dobili su slagalice sa slikom odeljenja i specijalne diplome.

Učiteljica Bojana, koja pozitivnu energiju širi svuda oko sebe, kaže da je najvažnije voleti ono što radite. Sa koliko ljubavi ona radi svoj posao vidi se iz svake njene rečenice, osmeha, pokreta, zagrljaja sa đakom...

- Oni su moje prvo carstvo. Moj posao je poseban, čaroban, lep - uz neizbežni osmeh priča Bojana. - Ovo mi je prva generacija i pošto samo odlični đaci dobijaju knjige, rešila sam da svakom đaku poklonim nešto. Kao mali znak pažnje. Jer, svako dete zaslužuje nagradu za uloženi trud tokom godine.

Bojanini prvačići prošle godine nisu znali da im je učiteljica pripremila iznenađenje - šolje sa njihovim likom. Mnogi od njih nisu ni došli po knjižice, jer su otputovali, ali su "delegirali" bake i deke. Kada su videli poklone njihovoj sreći nije bilo kraja.

- Poruke koje su oni meni poslali kada su videli poklone nemaju cenu, srce mi je bilo puno i to mi najveća nagrada - kaže Bojana. - Deci treba dati mali podstrek, pažnju, a oni to višestruko vraćaju. Roditelji kažu da im osmeh nije silazio sa lica danima. Zaista imam divno odeljenje i sjajne roditelje, zbog čega sam ponosna.

I juče mališani nisu krili oduševljenje zbog poklona koje su dobili. Trema je učinila svoje, pa su zaboravili pesmicu koju su spremili za učiteljicu. Ipak, priznali su nam da Bojana nije stroga i da je prosto obožavaju.


VILE I ČAROBNjACI

UZ stih "U svetu postoji jedno carstvo..." Bojana je svakom učeniku darivala specijalnu diplomu, koju je sama osmislila.

"Visoko podigni glavu, stavi svoju sjajnu krunu i u svom carstvu vladaj pravedno sa puno sreće i radosti", poruka je na diplomi za devojčice.

Dečacima je poručila - "Vile i čarobnjaci imaju svoje carstvo, a ti budi car sa svojom krunom gde će uvek da vladaju drugarstvo, smeh i radost". U potpisu diploma stoji - "Voli te tvoja učiteljica Bojana Ćirić".