TOPČIDERSKO brdo ovog vikenda u znaku je „Afrofestivala“, koji se održava u Muzeju afričke umetnosti. Zainteresovanim Beograđanima ponuđen je bogat program, a pored izložba i radionica, mogu da se degustiraju kulinarski specijaliti iz zemalja sa Crnog kontinenta.

Tema ovogodišnjeg „Afrofestivala“ je vez, te je i organizovana umetnička radionica „Afrički motivi u tehnici veza“, kroz koju će građani da se upoznaju sa istorijom i kulturnim značenjem pojedinih vrsta veza u Africi.

- Predstavljamo kulturno blago naše zemlje, a to su maske plemena Fang, Punu, Bapunu, Bajeka i Kvele - objašnjava Pavik Ondo, objašnjavajući da je ovo ujedno i prilika da se najavi veliki praznik Gabona, 17. avgust, dan nezavisnosti.

Organizovane su i dečje radionice, u okviru kojih se mališani upoznaju sa simbolima na tkaninama naroda Fon i motivima tkanina Filafani.

Oni željni više znanja, imaju i u nedelju priliku da nauče oblikovanje predmeta od gline. Aktivnosti za decu vodili su antropolozi i studenti Fakulteta primenjenih umetnosti.