TRAGIČAN dan za građevince u prestonici. U razmaku od samo osam časova dvojica radnika su izgubila život na radnom mestu: Lj. P. (54), radnik firme "Neimar V" na gradilištu u Kumodraškoj, a u popodnevnim satima i V. P. (50) iz "Cvet inženjeringa" u Mirijevu.

U ranim jutarnjim časovima Lj. P. je pao sa betonskog stepeništa visine oko pet metara. On je preminuo na licu mesta, a ekipa Hitne pomoći mogla je da konstatuje samo smrt.

- Poziv smo primili u 8.45, ali lekari nisu mogli da pomognu nesrećnom radniku - rekla je doktor Nada Macura, portparol Hitne pomoći.

Na mestu gde je poginuo radnik nije bio dozvoljen pristup, obezbeđenje i radnici koji su izlazili iz objekta na kome rade nisu bili raspoloženi da pričaju o tome šta se desilo.

- Ne znam, nisam ništa video, čuo sam da je poginuo kolega, bio je malo stariji čovek - slegnuo je ramenima radnik koji se odvezao kolima.

Prema nepotvrđenim informacijama, poginuli radnik se navodno prethodnih dana žalio na bolove u glavi i da mu nije bilo dobro.

"NEIMAR V" "NEIMAR V" izvodi građevinske radove za potrebe Univerziteta Singidunum. Radi se o privatnom akcionarskom društvu za građevinarstvo i trgovinu i iz te firme nisu hteli da komentarišu nesreću. Gradilište na kojem je radio Lj. P. se nalazi između preduzeća "Prokupac" i "Instituta za javne puteve".

Tragedija se ponovila popodne kada je V. P. pao sa skele na krovu zgrade u Ulici Vojina Đurašinovića 27 u Mirijevu. Prema prvim informacijama, do nesreće je došlo prilikom prihvatanja kante za prenos materijala. Da li se nesrećni čovek tom prilikom zateturao ili ga je kanta udarila, pokazaće istraga. Moguće je da se okliznuo, jer je u petak rominjala kiša.

- Čula sam da je neko viknuo, a potom i jak, tup udarac - rekla nam je stanarka obližnje zgrade. - Pomislila sam da je pao materijal sa skele, jer se u broju 27 nadograđuje šesti sprat, pa se često čuje lomljava i slični zvuci. Izašla sam na prozor i videla jednog od radnika kako se drži za glavu i da nešto leži pred njim. Nesrećnik je pao tik pred noge svom kolegi, a ja sam odmah pozvala Hitnu pomoć. Međutim, neko ih je već obavestio - objašnjava naša sagovornica.

Kako nezvanično saznajemo, firma "Cvet inženjering" izvodi radove na ovom objektu, ali niko od zaposlenih nije želeo da komentariše tragičnu smrt kolege.


POSLEDNjA TRAGEDIJA U DECEMBRU

OD septembra prošle godine na teritoriji Beograda je poginulo nekoliko radnika. Tragičan bilans odrona zemljišta u zemunskom naselju Kalvarija odneo je četiri života, kada se brdo obrušilo na grupu radnika...

Krajem godine, radnik firme "Partizanski put" je preminuo nakon što se na savskom nasipu na njega sručila korpa puna šljunka.