SEDMORICA učenika Matematičke gimnazije u Beogradu položili su prijemni ispit za studije na Triniti koledžu u Kembridžu. Zbog mnogobrojnih priznanja koja su osvajali prethodnih godina na međunarodnim takmičenjima iz matematike, fizike, informatike i astronomije, za većinu drugova iz školske klupe oni su "drim tim".
Mihajlo Cekić, Dušan Perović, Ognjen Ivković, Luka Milićević, Dušan Milijančević, Aleksandar Vasiljković, Nikola Mrkšić poznati su široj javnosti iz novinskih stubaca i televizijskih priloga. Mnogobrojna priznanja sa međunarodnih olimpijada bili su im samo odskočna daska za koledž na koji se prijavilo 1.200 kandidata, a mesta ima samo 200!
Ovi talentovani učenici su izabrali različite smerove prirodnih nauka i oni su prva generacija mladih matematičara koja se od sedmog razreda školuje u Matematičkoj gimnaziji. Na listi najuspešnijih maturanata je i jedna učenica koja će svoje školovanje nastaviti na Oksfordu.
Sva sedmorica imaju stipendije Fonda za mlade talente, Ministarstva nauke, a dobijaju i nagrade za osvojene medalje. Međutim, da li će zaista i otići na Kembridž, zavisiće, uglavnom od toga da li će dobiti stipendiju koledža, jer je za studije potrebno 23.000 funti.
Nedavno je najavljeno i osnivanje fonda za pružanje finansijske pomoći srpskim studentima koji upišu studije na Kembridžu. Uslov je da se po dobijanju diplome vrate u zemlju i u njoj rade.

MENTORI
U MATEMATIČKOJ gimnaziji ističu da ovi učenici obrazovanje stiču u mentorskim grupama. To znači da su podeljeni u male sekcije gde rade sa najboljim profesorima i imaju direktnu komunikaciju sa njima.