U SVEČANOJ sali Šeste beogradske gimnazije, u ponedeljak uveče je učenicima ove škole predstavljena knjiga o životu i delu nedavno preminulog poglavara Srpske pravoslavne crkve patrijarha Pavla - "Budimo ljudi".
Na promociji knjige, u izdanju Kompanije "Novosti", pored autora Jovana Janjića, govorila je i unuka patrijarha Pavla, Snežana Milković, koja je pohađala ovu školu. Ona je gimnazijalcima pokušala da približi delo pokojnog poglavara SPC, koji se čvrsto držao svojih principa, pokazujući "kako je to biti čovek u najtežim vremenima".
Štivo predstavlja život njegove svetosti od rođenja 11. septembra 1914. u selu Kućanci u Slavoniji, kao i misionarski put od skromnog monaha do jednog od najvećih duhovnika našeg vremena, kako su ga ocenili i prihvatili poglavari i velikodostojnici hrišćanskih crkava.
- Štivo je prožeto mnoštvom pouka patrijarha Pavla - rekao je autor knjige Jovan Janjić. - Među njima dominiraju često izgovarane reči koje su i poslužile kao naslov "Budimo ljudi".
Ovo delo nastalo je na osnovu Janjićevih razgovora sa pokojnim patrijarhom. Uz nadahnute testove sa njegovom svetošću, autor je ovo izdanje obogatio i fotografijama iz svih perioda Pavlovog života.

U PRODAJI
KNjIGA "Budimo ljudi", u izdanju Kompanije "Novosti", štampana je u 15.000 primeraka i rasprodata je za svega nekoliko dana. Drugo, dopunjeno izdanje, štampano u 20.000 primeraka, na kioscima će se naći od 22. decembra.