RODITELJI učenika prvog četiri OŠ "Jova Jovanović Zmaj" ni u ponedeljak nisu pustili decu na nastavu, jer, kako kažu, obećanje nadležnih nije ispunjeno. Naime, deca od prošlog ponedeljka ne idu na časove, jer je njihovo odeljenje ukinuto, a oni su raspoređeni u preostala četiri. Dogovor o opstanku "prvog četiri", posle racionalizacije, postigli su prošle nedelje roditelji i lokalna samouprava, ali su prevideli da sve mora da parafira ministar prosvete.
Prema rečima Branislava Arsenijevića, predsednika Privremenog veća opštine Voždovac, opština je spremna da finansira ovo odeljenje OŠ "Jova Jovanović Zmaj", ali ništa ne može da se uradi bez odobrenja Žarka Obradovića.
- Ministarstvo bi trebalo da odobri ovaj vid finansiranja, jer od 9. novembra iz republičke kase u školu ne stiže ni dinar za ovo odeljenje - kaže Arsenijević.
Gradonačelnik Dragan Đilas ponovio je da nijedan peti razred u beogradskim školama neće biti rasformiran i da će za to grad mesečno plaćati četiri miliona dinara.
- Za prve razrede situacija je drugačija, jer ta deca tek treba da se priviknu jedni na druge, pošto su u septembru krenuli u školu. Ovde odgovornost snose direktori škola, koji su decu upisali u te razrede da bi nekome sačuvali radno mesto, pa sada mi imamo probleme - kaže Đilas.