Naručivanje

Vaša korpa je prazna

GROF MONTE KRISTO, I tom od III

Aleksandar Dima

Biblioteka:“Zlatni Francuzi”

Format:125 x 207 mm

Broj strana: 480

Povez:Tvrdi

Godina izdanja: 2010.

ISBN:9788674461778

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

O knjizi

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Pored romana "Tri musketara", ovo je najpopularnije delo Aleksandra Dime. To je ubedljiva priča o izdaji, ljubavi i osveti. Mladi kapetan Edmon Dantes, lažno optužen, zatočen je u tvrđavi na ostrvu If. Njegov drug u tamnovanju je čudni sveštenik opat Darija koji mu otkriva tajnu blaga na ostrvu Monte Kristo. Kada opat umre, Dantes se zavlači u vreću u kojoj tamničari misle da je opatovo telo. Bačen u more, on uspeva da se spase i nađe opatovo blago. Posle petnaest godina njegovi neprijatelji ne prepoznaju u bogatom grofu Monte Kristo mladića koga su podlo izdali. Oni sada zauzimaju visoke položaje, verenika se udala za čoveka koji ga je bacio u tamnicu, njegova porodica je unesrećena, ali Monte Kristo će sprovesti u delo dugo smišljanu osvetu, a potom potražiti mir i sreću daleko od Francuske.

Cena 100,00 din.

Količina

Kliknite na dugme ispod ako želite da pročitate odlomak iz knjige. Pročitajte odlomak iz knjige

O AUTORU

Aleksandar Dima (1802-1870) proslavio se svojim istorijskim kojima nema ravnih u bogatoj francuskoj književnosti, a u evropskoj stoji rame uz rame sa Valterom Skotom. Među nekih tri stotine dela , uglavnom pozorišnih komada i romana, najveći uspeh kod čitalačke publike doživeli su "Tri musketara" i "Grof Monte Kristo". Grof Monte Kristo je uzbudljiva priča o izdaji , ljubavi i osveti.

Mladi kapetan Edmon Dantes, lažno optužen, zatečen je u tvrđavi na ostrvu If. Njegov drug u tamnovanju je čudni sveštenik opat Farija koji mu otkriva tajnu blaga na ostrvu Monte Karlo. Kada opet umre, Dantes se uvlači u vreću u kojoj tamničari misle da je opatovo telo. Bačen u more on uspeva da se spase i nađe opatovo blago. Posle petnaest godina njegovi neprijatelji ne prepoznaju u bogatom grofu Monte Kristo mladića koga su podlo izdali. Oni sada zauzimaju visoke položaje, verenica se udala za čoveka koji ga je bacio u tamnicu, njegova porodica je unesrećena, ali Monte Kristo će sprovesti u delo dugo smišljanu osvetu, a potom potražiti mir i sreću daleko od Francuske.

Aleksandar Dima bio je jedan od najpopularnijih romansijera i dramskih pisaca svoga vremena.

Slični proizvodi

NEOBIČNE PRIČE-RASPRODATO

NEOBIČNE PRIČE-RASPRODATO

Gi de Mopasan

Cena 100,00 din.

KRCKO ORAŠČIĆ rasprodato

KRCKO ORAŠČIĆ rasprodato

E. T. A. Hofman

Cena 50,00 din.

Don Kihot trilogija -Rasprodato!

Don Kihot trilogija -Rasprodato!

Migel de Servantes

Cena 300,00 din.

VANDEJA SE BUNI RASPRODATO

VANDEJA SE BUNI RASPRODATO

Viktor Igo

Cena 100,00 din.

Prikaži 10 vesti Prikaži sve vesti

Kursna lista

26.03.2019
117.68 118.38 +0.07
104.67 105.30 +0.55
137.36 138.19 +1.13
104.11 104.74 +0.74

Kompletna kursna lista