IMA LI NAPOLI REŠENJE ZA OVU ENIGMU?: "Rosoneri" dva puta za deset dana rušili lidera

O. M.

18. 04. 2023. u 15:27 >> 15:27

TREĆI put za samo dve nedelje ljubitelji fudbala u Italiji i svetu imaće priliku da gledaju susret Napolija i Milana.

ИМА ЛИ НАПОЛИ РЕШЕЊЕ ЗА ОВУ ЕНИГМУ?: Росонери два пута за десет дана рушили лидера

FOTO: Tanjug/AP

Iako bi se to teško reklo prema stanju na tabeli Serije A, u prethodna dva pobeđivali su "rosoneri". 

Prvo su šokirali lidera italijansokog prvenstva na njegovom stadionu "Dijego Armando Maradona" ubedljivom prvenstvenom pobedom od 4:0, a zatim su pobedili i u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona, 1:0 na "Đuzepe Meaci" ili "San Siru", kako se stadion zvanično zvao do 1980. a "milanisti" i dalje preferiraju taj naziv jer je Meaca legenda omraženog gradskog rivala Intera, iako je dve godine nosio i crveno-crni dres, a pre svega je legenda italijanskog fudbala. 

Rafael Leao dva puta, a Brahim Dijaz i Aleksis Salemakers po jednom, tresli su mrežu Aleksa Mereta u prvenstvenom, a Ismael Benaser u meču Lige šampiona. Između ove dve utakmice Milan je odigrao remi bez golova sa Empolijem, a Napoli na jedvite jade pobedio Leće sa 2:1, dok su uoči trećeg, najvažnijeg dela ove trilogije, obe ekipe remizirale. Napoli sa Veronom bez golova, a Milan sa Bolonjom 1:1. Bolonja je vodila od prvog minuta golom Sansonea, da bi Pobega izjednačio u 40. 

Na tabeli Serije A Napoli je prvi sa 75 bodova, a Milan četvrti sa 53. Osam kola pre kraja, Napolitanci su, usprkos izvesnim posrtanjima u poslednje vreme, gotovo izvesno novi šampioni, dok će se "rosoneri" verovatno do poslednjeg kola boriti za plasman u Ligu šampiona. Mada isti mogu da obezbede i titulom ove sezone, gde su čak tri italijanska kluba u četvrtfinalu, ali samo jedan može u finale jer su u istoj polovini žreba.

Pobednik ovog dvoboja ide na boljeg iz duela Benfika - Inter, a to će po svemu sudeći biti "nerazuri" koji imaju dva gola prednosti pred revanš u Milanu.

Tako je moguće novo polufinale između gradskih rivala Intera i Milana, prvo od sezone 2002/03. kada su "rosoneri" u najčudnijoj primeni gola u gostima ikada izborili finale u kome su protiv Juventusa osvojili šestu od svojih sedam titula šampiona Starog kontinenta.

Napoli će morati da prvi put od avgusta 2018. godine pobedi Milan na svom terenu ako želi da spreči ovaj gore naveden scenario. Prošle godine ''rosoneri'' su golom Olivijea Žirua pobedili sa 1:0, u sezoni 2020/21. bilo je 3:1 u režiji Zlatana Ibrahimovića, a sezonu pre toga 2:2. Čak i tu poslednju domaću pobedu Napoli je izborio nakon što je gubio 0:2. 

Preokret su doneli Dris Martens i dvostruki strelac Pjotr Zjelinski. Holanđanin je prošlog leta napustio Napulj i pojačao Galatasaraj, a Poljak je tu i igra prilično redovno, ali nije postigao gol od sredine marta. A i taj, protiv Ajntrahta u osmini finala Lige šampiona, mu je jedini posle povratka sa Svetskog prvenstva na kome je jednom zatresao mrežu Saudijske Arabije.

Ako večeras pobedi, Milan će postati prva ekipa koja je zabeležila tri uzastopna trijumfa nad Napolijem još od Lacija iz 1993/94. i prvog duela u sezoni 94/95. Bila bi to svojevrsna, mada nedovoljna, uteha za to što će Napoli biti taj koji će im preoteti titulu šampiona Italije.

Ali, ako se ispostavi da je ostvarena na putu do osme titule šampiona Evrope, onda će biti i dovoljna.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 1X&2+ (kvota 1,50) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BITI ILI NE BITI ZA STIVENIDŽ: Momci sa brda drže sve u svojim rukama