LIGA ŠAMPIONA JE REALOVO TAKMIČENJE: ''Stamford bridž'' sanja čudo

V.M.

18. 04. 2023. u 13:27 >> 13:27

ČELSI dočekuje izabranike Karla Ančelotija u revanšu četvrtfinala najelitnijeg evropskog takmičenja

ЛИГА ШАМПИОНА ЈЕ РЕАЛОВО ТАКМИЧЕЊЕ: Стамфорд бриџ сања чудо

Tanjug/AP

U prvoj utakmici Real je zasluženo slavio sa 2:0, ''blankosi'' su dominirali tokom čitavog meča i kontrolisali igru. Do prednosti su došli preko sjanog Karima Benzeme, a pobedu je potvrdio Marko Asensio u završnici i tako branilac titule sa dva gola prednosti dolazi na ''Stamford bridž'' da dovrši posao iz prvog susreta.

Čelsi je u katastrofalnom ritmu i za vikend je doživeo novi poraz, ovog puta bolji od njega bio je Brajton rezultatom 1:2. Domaćin ne zna za pobedu u svim takmičenjima više od mesec dana, poslednji trijumf ostvario je protiv Lestera, a nakon toga odigrao je dva remija i doživeo četiri poraza (tri uzastopna).

Iako je doveo ekipu do četvrtfinala, Grejam Poter je smenjen zbog loših rezultata u ligi, a na njegovo mesto doveden je Frenk Lampard koji će biti na kormilu do kraja sezone. Lampard je legenda kluba što se tiče fudbalske karijere, ali ne može se reći da mu dobro ide kao menadžeru. Od kada je on trener ekipa je na tri utakmice postigla samo jedan gol i doživela sve poraze.

Sa druge strane, Real je za vikend savladao Kadiz sa 0:2 i tako održao dobru atmosferu u ekipi pred bitan revanš. Iako je titula u prvenstvu verovatno izmakla ''kraljevima'' (zaostaju 11 bodova za Barsom), tu je uvek pouzdana Liga šampiona u kojoj su Madriđani aposlutni rekorderi sa 14 osvojenih titula i igrama ove sezone pokazali su da su jedni od glavnih favorita da dođu i do 15.

Nakon što je četa Karla Ančelotija rutinski odradila posao u grupi, u osmini finala je u dominantnom stilu izbacila Liverpul ukupnim rezultatom 6:2.

Ekipu iz prestonice takođe očekuje finale Kupa kralja u kojem će im protivnik biti Osasuna, to takmičenje nisu osvojili devet godina, a zanimljiv je podatak da je upravo Ančeloti bio trener kada su to učinili poslednji put.

Prošle sezone ove ekipe su se susrele takođe u četvrtfinalu, Real je slavio 1:3 na ''Stamford bridžu'', Čelsi je uzvratio istim rezultatom u Madridu, ali prolaz ''kraljevskom klubu'' u produžetku doneo je osvajač Zlatne lopte, vanvremenski Karim Benzema.

Čilvel je isključen u Madridu i zbog toga neće nastupiti večeras, a pored njega u domaćem timu će izostati Badijašil, Obamejang, Broja, Madueke i Kulibali.

U redovima Reala neće biti samo Ferlana Mendija i verovatno će Kamavinga zauzeti njegovo mesto na levom boku.

Očekujemo jednu zanimljivu i otvorenu utakmicu. Čelsi mora da napadne od prvog minuta što će ostaviti prostor za kontre Reala i zbog toga verujemo da će biti dosta prilika i pogodaka na večerašnjem susretu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista