SPEKTAKL U RIJADU: Ronaldo sa tribina gleda bivši klub?

M.T.

11. 01. 2023. u 08:29

''Kraljevski klub'' ima priliku da se izjednači sa Barselonom po broju trofeja.

СПЕКТАКЛ У РИЈАДУ: Роналдо са трибина гледа бивши клуб?

Foto: Profimedia

Stadion ''Kralj Fahd'' u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije, ponovo je domaćin finalnog turnira Superkupa Španije, a u prvom polufinalnom meču večeras od 20 časova branilac titule Real Madrid igraće protiv Valensije.

Real je prošle sezone 12. put stigao do trofeja Superkupa Španije pošto je u finalu savladao sa 2:0 Atletik Bilbao. Ove sezone Rela na finalnom turniru u Rijadu učestvuje kao osvajač titule šampiona Španije prošle sezone, dok je Valensije učesnik na osnovu toga što je igrača u finalu Kupa kralja. Ukoliko bi Real savladao Valensiju u finalu bi igrao protiv boljeg iz meča između Barselone i Betisa.

U ovaj meč Real je ušao posle poraza proteklog vikenda u La Ligi pošto je sa 2:1 do tri boda uspeo da stigne Viljareal zahvaljujući Morenu koji je bio strelac iz penala u 63. minutu. Ovaj neuspeh ostavio je Real na tri boda od Barselone koja je minimalcem savladala Atletiko Madrid. ''Kraljevski klub'' je do sada osvojio 12. trofeja Superkupa i eventualnom trijumfom ove sezone izjednačio bi se sa Barselnom koja je trenutno najuspešnija sa 13. trofeja. Real je pored toga i pet puta poražen u finalima.

Ni Valensija nije u najboljem raspoloženju stigla u Rijad pošto je poražena od Kadiza u prethodnom kolu. Bio je to treći poraz ''slepih miševa'' u pet kola La Lige i Valensija mora brzo da stabilizuje formu. Biće ovo i prvi meč trenera Valensije Đenara Gatuza protiv svog učitelja iz dana provedenih u Milanu Karla Anćelotija. Valensija je jednom u istoriji osvojila Superkup, 1999. godine, a još tri puta je igrala u finalu.

Karlo Anćeloti nije mogao da računa na Marijana Dijaza, Danija Karvahala i Alvara Odrizoa zobg povreda za meč protiv Viljareala, ali se ovaj tri vratio u tim za duel protiv Valensije. Međutim, ''los blankosi'' su se suočili sa svežim problemima pošto su povređeni David Alaba i Aurelijen Čuameni koji neće igrati protiv Valensije. U Valensiji takođe ima određenih poteškoća zbog povređenih igrača. Haume Domenek je doputovao sa ekipom u Rijad, ali neće igrati, kao ni Niko Gonzales i Samu Kastiljeho zbog povreda.

Real je u prednosti u odnosu na Valensiju pošto je ''kraljevski klub'' u poslednjih deset mečeva uspeo da upiše sedam pobeda u odnosu na dve koliko su ostvarili ''slepi miševi'', a jedna utakmica je okončana nerešenim rezultatom. Ovo će biti treći put da se Real Madrid i Valensija sastaju u Superkupu Španije u ovom veku, a Real je u oba prethodna puta bio uspešniji.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)