SRPSKI DERBI U ANDALUZIJI: Večeras ćemo videti čak četiri srpska reprezentativca

M.T.

08. 01. 2023. u 16:47 >> 16:47

Andalužani su već šest kola nemaju trijumf.

СРПСКИ ДЕРБИ У АНДАЛУЗИЈИ: Вечерас ћемо видети чак четири српска репрезентативца

Foto Profimedia

Seviljina situacija polako postaje sve teža i Andalužani moraju kako znaju i umeju da dođu do pobede, a prilika im se pruža danas od 18.30 kada će u 16. kolu španskog šampionata dočekati na stdionu ''Ramon Sančez Pizhuan'' ekipu Hetafea.

Nastavak sezone posle mundijalske pauze za sada ide dobro za Sevilju koja u prethodne tri utakmice nema poraz. Međutim, obe pobede su Andalužani ostvarili u Kupu kralja protiv Toremolinosa i Linaresa, dok su u La Ligi odigrali 1:1 sa Seltom. Bio je to šesti uzastopni meč Sevilje u španskom šampionatu u kojem nije uspela da pobedi i vreme je da se to promeni.

Vreme je, posebno ako se baci pogled na tabelu La Lige. Sevilja je trenutno i dalje u zoni ispadanja sa 12 osvojenih bodova na 19. mestu, a iza nje je samo već prežaljeni Elče sa četiri boda. Kadiz je prvi tim iznad crte i trenutno ima 15 vodova. Sevilja ima samo dve pobede ove sezone i to obe u gostima i zaista je vreme da ekipa trenera Horhea Sampaolija ostvari trijumf pred svojim navijačima.

Za razliku od Sevilje, Hetafe je takmičenje u Kupu kralja okončao porazom od Levantea u šesnaestini finala, ali je isto tako za razliku od današnjeg protivnika uspeo da slavi u španskom šapionatu pošto je sa 2:0 savladao Majorku.

Bila je to četvrta pobeda Hetafea koji pored toga ima pet remija i šest poraza i trenutno zauzima 14. mesto na tabeli sa 17 osvojenih bodova. Sa samo četiri boda više od Espanjola koji je prvi tim ispod crte, Hetafeu je pobeda nephodna kako bi se dodatno udaljio od donjeg dela tabele.

Biće ovo prava poslastica za sve ljubitelje fudbala u Srbiji s obzirom da će se na terenu večeras naći čak četiri reprezentativca naše zemlje. Za Sevilju nastupaju Marko Dmitrović i Nemanja Gudelj dok boje kluba iz predgrađa Madrida brane Stefan Mitrović i Nemanja Maksimović.

Sevilja će na ovom meču biti bez Hose Anhela Karmone koji je protiv Selte dobio crveni karton, ali se zato u tim vraćaju Ivan Rakitić, Gonzalo Montijel i Tandži Nianzu koji su odslužili suspenziju. Što se tiče povređenih igrača i dalje će Andalužani biti bez Aleksa Telješa, Tomasa Dilejnija, Markaa, Papu Gomeza i Hesusa Manulea Korone, dok je i dalje pod znakom bitanjaѕ eventualno igranje Karima Rekika. Što se Hetafea tiče, trebalo bi da bude odsutan samo Mauro Arambari pošto su svi ostali igrači na raspolaganju treneru Kike Sanzezu Floresu.

Uspešnija je bila Sevilja od Hetafea u poslednjih deset utakmica ova dva tima pošto je uspela da upiše sedam trijufa, dok je Hetafe uspeo da dva puta savlada Andalužane. Jedan meč je završen nerešeno i to još 2018, a od tada nema remija između ovih timova.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,93)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković