STANKOVIĆ JE UPISAO JOŠ JEDNU POBEDU: Mogu li Srbi da zaustave moćni Napoli?

M.T.

08. 01. 2023. u 17:53 >> 17:53

ĐENOVLjANI su samo jednom savladali južnjake u poslednjih deset mečeva.

СТАНКОВИЋ ЈЕ УПИСАО ЈОШ ЈЕДНУ ПОБЕДУ: Могу ли Срби да зауставе моћни Наполи?

FOTO: EPA

Nastavak sezone doneo je različito raspoloženje za Sampdoriju i Napoli, a da li će se to promeniti pokazaće današnji duel od 18 časova u okviru 17. kola Serije A na stadionu ''Luiđi Ferari''.

Katastrofalna sezona Sampdorije na trenutak je dobila pozitivan podsticaj kada je tim trenera Dejana Stankovića uspeo da u prvom kolu po završetku mundijalske pauze savlada Sasuolo sa 2:1, što je bio tek drugi trijumf Sampe u ovoj sezoni. Ipak, slavlje je pomućeno 6. januara vešću da je od kancera preminuo dugodišnji igrač Sampdorije iz njenih najslavnijih dana Đanluka Vijali.

Đenovljani nisu uspeli da se izvuku iz zone ispadanja posle pobede protiv Sasuola i trenutno su na 18. poziciji sa devet osvojenih bodova, ali je to slavlje bilo dobro za podizanje morala posebno pred susret sa liderom šampionata koji je u prethodnom kolu doživeo prvi poraz u sezoni.

Napoli je do pre četiri dana bio jedini tim u Ligama petice koji je bio neporažen, ali je i njegovoj seriji došao kraj. Posle 11 uzastopnih pobeda, Napolitanci su u derbiju poraženi minimalnim rezultatom od Intera, a strelac jedinog gola bio je Edin Džeko. Osim što je poražen, Napoli je odigrao i prilično loš meč i verovatno će ekipi Lućana Spaletija upravo utakmica protiv Sampdorije dobro doći za vraćanje samopuzdanja i povratka na pobednički kolosek.

Uprkos izgubljenoj utakmici od Intera, ništa se nije promenilo na tabeli za Napoli koji je i dalje lider Serije A sa 41 poenom, četiri više od Juventusa koji ima i meč više, dok je sa istim brojem utakmica kao i Napoli trenutno treći Milan sa 36 bodova.

Dejan Stanković ima prilično problema što se tiče povređenih igrača pošto su i dalje odsutni Andrea Konti, Manuel De Luka, Ignasio Puseto i Fabio Kvaljarela, dk su počeli da treniraju Hari Vinks i Abdelhamid Sabiri, ali je još rano za njihov povratak na teren. Filip Đuričić odradio je suspenziju i biće ponovo u timu. Lućano Spaleti je taman prebrinuo brigu oko Kviče Kvaračkelije, ali je Gruzijac zamenjen protiv Intera i pod znakom je pitanja za utakmicu sa Sampdorijom. Ipak, to je i jedini potencijalni izostanak za Napoli koji će biti u kompletnom sastavu.

U poslednjih deset međuobnih mečeva ova dva tima Sampdordija je uspela da ostvari samo jedan trijumf pre četiri godine pred svojim navijačima, dok je Napoli upisao pobede u preostalih devet mečeva.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

KAD AMERIKANCI ODLEPE ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

KAD AMERIKANCI "ODLEPE" ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

NIKOLA Jokić je već opčinio NBA ligu, čiji je bio dvostruki najbolji igrač, a potom i MVP finala, Bogdan Bogdanović hara tom ligom u aktuelnoj sezoni, ne mareći što često uopšte nije bio starter, ali američka košarkaška javnost već se sprema za novu srpsku senzaciju. Nikola Topić joj je ime i njemu su se ovih dana posvetila dva velika medija u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa pravom.

15. 04. 2024. u 16:09

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere